Zavřít reklamu

Podzimní keynote se kvapem blíží a Apple začíná uživatele pomalu připravovat na chystané novinky. Mezi nimi bude i nová verze mobilního operačního systému iOS 11, k jejímuž oficiálnímu vydání pro širokou veřejnost by mělo dojít ještě v průběhu září. V nativní iOS aplikaci Tipy se v poslední době začala objevovat upozornění, týkající se iOS 11.

Na tento fakt upozornili uživatelé sítí Reddit a Twitter, kteří poukázali na nejnovější push notifikace. V těch Apple nabádá uživatele, aby si přečetli tipy týkající se Ovládacího centra, Siri Translate, nového Docku pro iPad a dalších novinek. Podíváme-li se zpět do minulosti, můžeme si všimnout, že společnost Apple obvykle vydává novou verzi iOS zhruba jeden týden po podzimní iPhone keynote a dva dny před oficiálním vydáním nových zařízení – až na pár výjimek.

2012: Keynote 12. září / vydání iOS 6 19. září / vydání iPhonu 5 21. září

2013: Keynote 10. září / vydání iOS 7 18. září / vydání iPhonu 5s 20. září

2014: Keynote 9. září / vydání iOS 8 17. září / vydání iPhonu 6 19. září

2015: Keynote 9. září / vydání iOS 9 16. září / vydání iPhonu 6s 25. září

2016: Keynote 7. září / vydání iOS 10 13. září / vydání iPhonu 7 16. září

Letos je iPhone event naplánován na 12. září, očekává se představení iPhonu 8, iPhonu 7s a iPhonu 7s Plus, přičemž odhadované názvy chystaných zařízení nejsou stoprocentně jisté. Podle výše uvedeného schématu bychom mohli vydání iOS 11 očekávat okolo 20. září, existuje ale jistá pravděpodobnost, že se společnost Apple rozhodne vypustit nový mobilní operační systém do světa o něco dříve.

Apple označuje iOS 11 za svůj nejlepší mobilní operační systém vůbec. Uživatelům přinese řadu drobných i větších vylepšení a novinek, mezi které patří například možnost vypnutí upozornění při řízení, přizpůsobitelné Ovládací centrum, změny v uživatelském rozhraní a řada dalších.

iOS 11 FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.