Zavřít reklamu

V současné době na internetu koluje nespočetné množství informací, které se týkají chytrých telefonů a moderních technologií. Nicméně neměli byste věřit úplně všemu, co se na některých webových stránkách dočtete, protože ne všechny články a příspěvky jsou založené na pravdě. Dokonce se některé mýty týkají i jablečných telefonů, a tak se na ty nejčastější pojďme podívat. Přiznejte se, kterému mýtu jste věřili vy?

Bezdrátové připojení příliš vybíjí baterii

Už dávno jsou pryč doby, kdy připojení k Bluetooth rychleji vybíjelo baterii, protože novější zařízení disponují už vylepšenými standardy Bluetooth. Od verze Bluetooth 4.0 je modul Low Energy, a tak spotřebovává o polovinu méně energie než předchozí verze. Podobně také iPhone připojený k Wi-Fi spotřebovává mnohem méně energie, než když je připojený k LTE. Jedinou výjimkou je, pokud iPhone aktivně vyhledává Wi-Fi síť.

Pokud iPhone polijete vodou, dejte ho do rýže

Asi tou největší noční můrou je, že vám spadne iPhone do vody. Okamžitě budete na internetu hledat rady, jak ho co nejrychleji vysušit, aby bylo opět funkční. Doporučuje se, abyste přístroj dali do rýže. Opravdu to funguje? Bohužel, ukazuje se, že ne. Ve skutečnosti by to mohlo situaci ještě zhoršit, protože škrob a zbytky v nezralých zrnech rýže mohou urychlit korozi. Nejlepším řešením je zanést zařízení do opravny, případně ho nechat vyschnout na polici či na stole.

Před nabíjením baterii úplně vybijte

Další mýtus je, že byste měli baterii pokaždé úplně vybít, než ji začnete opět nabíjet. Dnešní lithium-iontové baterie nemusí být před nabíjením úplně vybité. Dokonce odborníci tvrdí, že je lepší začít s nabíjením kdykoliv, než čekat, až dojde šťáva úplně, protože se tím baterie zbytečně namáhají.

Měli byste zavírat všechny aplikace, když je zrovna nepoužíváte

Uživatelé iPhonu mají ve zvyku úplně zavírat všechny aktivní aplikace, aby šetřili výdrž baterie. Ve skutečnosti se tím vybíjí baterie ještě více, protože pokud dané aplikace budete opět otevírat, iOS k tomu bude potřebovat mnohem více energie. Uzavření aplikací přístroj ani nijak nezrychlí, protože iPhone efektivně využívá svou RAM.

Nabíjení přes noc je nebezpečné

K těm největším mýtům patří, že byste neměli iPhone nabíjet přes noc. Spousta lidí se totiž domnívá, že plně dobitá baterie napojená na nabíječku se začne přehřívat, a tak potom může vzplanout či vybuchnout. Je to pouze špatná domněnka. Baterie se totiž přehřívají pouze v okamžiku, kdy máte iPhone položený například na polštáři či na matraci, a proto ho nechejte při nabíjení položený tam, kde se nebude zbytečně přehřívat, například na nočním stolku.

Passcode iPhone fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.