Zavřít reklamu

Ani tento týden vás neochudíme o ukázku výtvorů vývojářů pro jablečnou rozšířenou realitu ARKit. Ta se totiž prakticky od svého uvedení prezentuje jako opravdu průlomová věc, kterou si svět zamiluje, a vývojáři to svými výtvory dennodenně potvrzují. Pojďme si jich tedy pár představit.

Při psaní tohoto článku jsem se poprvé výrazně zastavil už u prvního videa. Pokud vám totiž dělá stejně jako mě problém vybrat si v restauraci jídlo, protože jednoduše nevíte, na co přesně máte chuť či jak jídlo vypadá, tento ARKitový výtvor rozhodně oceníte. Rozšířená realita je tu totiž využita pro prezentaci jídla z jídelního lístku, které vám pak následně kuchař připraví i z reálných surovin.

Druhé video naopak zaujme všechny kreativce, kteří rádi vytváří nové a nové věci. V aplikaci MakerStudiu totiž budete mít jedinečnou možnost své myšlenky promítnout alespoň do virtuální podoby. Bohatě vám k tomu postačí Apple Pencil a iPad s podporou ARKitu. Výsledkem pak můžou být opravdové skvosty, za které se nemusí stydět ani kdejaká galerie.

Pokud trpíte strachem ze zombie a krveprolití s nimi spojenými, následující video radši vynechte. Je v něm totiž zachyceno krvavé dovádění v rámci klasické „střílečky“ z první osoby, která v boji o život zápolí s různými nástrahami a nebezpečnými zombiemi. Každopádně je to alespoň na první pohled vcelku dobrá zábava, která rozhodně stojí za zkoušku.

Čtvrtými videem pak násilnosti z předchozího odstavce pěkně vymažeme. V plné kráse se nám totiž ukáže virtuální mazlíček, který vás bude následovat na každém kroku. Navíc je prakticky bezúdržbový, což se například v panelákovém bytě, kdy si šlapete po nohách i s vlastními rodiči, hodí. Virtuální zvířátka ve spojení s ARKitem mají rozhodně solidní potenciál.

Je pravděpodobné, že se s ARKitovými hračičkami po uvedení oficiální verze iOS 11 doslova roztrhne pytel. Pokud však budou všechny výtvory alespoň z části tak dobré, jako ty, které vám na našem webu přinášíme, budeme mít rozhodně o zábavu na dlouhé zimní večery postaráno.

arkit-zombie

Dnes nejčtenější

.