Zavřít reklamu

Apple začátkem tohoto měsíce oznámil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí letošního roku. Už po hodině od oznámení akcie společnosti vystřelily na historické maximum, protože si cupertinská společnost ve třetím fiskálním kvartále vedla bravurně. Vzrostly jak prodeje iPhonů, iPadů a Maců, tak i tržby a čistý zisk. Ale nyní je na tom kalifornský gigant ještě lépe, protože poprvé v historii se jeho akcie obchodují nad hranici 160 dolarů.

Cena akcií se zvýšila o dvě procenta a pohybuje se v rozmezí od 161 do 162 dolarů, a tím se tržní hodnota společnosti vyšplhala na 835 miliard dolarů. Apple je tak na velice dobré cestě stát se první firmou, která bude mít hodnotu jeden bilion.

aapl-aug-8-2017-800x450

V pondělí jsme vás informovali o tom, že Warren Buffett vydělal na akciích Applu miliardu dolarů za jediný den. Více si o tomto úspěchu investiční společnosti Berkshire Hathaway, kterou vlastní Warren Buffet, můžete přečíst zde.

Očekává se, že akcie později v tomto roce ještě porostou. Podle analytiků by iPhone 8 mohl zvýšit cenu akcií až na 208 dolarů.

apple-stock-akcie-fb

Dnes nejčtenější

.