Zavřít reklamu

Významné technologické společnosti, jako jsou Apple, HP, Intel, Microsoft či Texas Instruments, jsou členy skupiny USB 3.0 Promoter Group. Skupina nyní představuje novou verzi USB standardu označenou jako USB 3.2, která by měla v některých případech dramaticky zvýšit přenosovou rychlost. Standard USB 3.2 by se také mohl objevit u budoucích Maců.

USB 3.2 nabídne dva proudy s celkovou přenosovou rychlostí až 20 Gb/s. Pocházející i cílový přístroj musí být s USB 3.2 kompatibilní, ale mohou být použity současné 10gigabitové kabely typu C. Standard je momentálně v závěrečné fázi testování a oficiálně by měl být představen do září letošního roku.

iMac Pro, který by mohl dostat USB 3.2:

Jelikož je Apple členem skupiny Promoter Group, která se o standardy USB stará, je pravděpodobné, že brzy USB 3.2 adoptuje. Cupertinská společnost velice často přijímá nové standardy připojení, včetně Thunderboltu a samotného rozhraní USB. Dokonce 12palcový Retina MacBook se stal prvním počítačem v nabídce Applu, který dostal pouze rozhraní USB-C.

Apple by mohl USB 3.2 přidat do iMacu Pro, který má světlo světa spatřit v prosinci. Jelikož v letošním roce Apple už provedl upgrade iMacu, MacBooku a MacBooku Pro, bude muset počkat do následujícího roku, aby mohl udělat další upgrade.

Lightning Usb-c FB

Dnes nejčtenější

.