Zavřít reklamu

Zadní fotoaparát ikonického iPhonu 8 by měl disponovat 3D laserem, přičemž přidáním laseru budou aplikace umožňovat objekty s hloubkovým mapováním. Zároveň se výroční model bude díky laseru honosit přesnějším autofokusem. Vyplývá to ze zprávy společnosti Fast Company, která informace získala od důvěryhodného zdroje.

Podle všeho by měla zadní kamera používat systém VCSEL, o kterém se už analytici zmínili. Podle všeho by měly speciální lasery dodávat společnosti Lumentum a Finisar. Už v červnu vyplulo na povrch, že si u Finisar jedna společnost objednala miliony laserů, nicméně Finisar nejmenoval přímo Apple. Ale na druhou stranu, Apple je jedinou společností, která potřebuje desítky milionů laserů VCSEL na podzim.

Jeden z prvních konceptů iPhonu 8:

VCSEL nabízí rychlejší a přesnější hloubkové mapování a nejrychlejší autofokus při focení. „Laserové systémy VCSEL vypočítají vzdálenost, kterou světlo urazí od laseru k cíli a zpět k čidlu a měří čas letu (TOF). Systém sestává z e zdroje (laser VCSEL), čočky, detektoru (snímače) a procesoru. Celý systém pro jeden telefon vyjde na 2 dolary,“ prozradil zdroj.

To, že chce Apple zakomponovat hardware rozšířené reality do iPhonu 8, není žádné překvapení. Cupertinská společnost na konferenci WWDC 2017 představila nový ARKit jako součást iOS 11. ARKit je nástroj pro vývojáře, který přemění iPhone a iPad na platformu pro rozšířenou realitu. A přední kamera by měla být vybavena 3D senzorem pro rozpoznávání obličeje, což by měla být nová biometrická metoda identifikace osob u iPhonů.

Zdroj, který promluvil pro Fast Company, už prozradil, že problémy se softwarem bezdrátového nabíjení a 3D senzoru pro iPhone 8 vyvolávají v Applu paniku. A v neposlední řadě podle Fast Company bude iPhone 8 disponovat čtečkou otisků prstů Touch ID, která by měla být integrována do displejové části, a to i navzdory fámám, že bude Touch ID z iPhonu 8 odstraněn, neboť ho nahradí právě systém rozpoznávání obličeje.

iPhone 8 koncept FB

Dnes nejčtenější

.