Zavřít reklamu

Apple dnes oficiálně pohřbil starý tiskový portál, přičemž všechny tiskové zprávy, fotoreportáže a další novinky budou k dispozici v moderním Apple Newsroom. Všechny odkazy na apple.com/pr jsou nyní přesměrovány na apple.com/newsroom. Apple dále aktualizoval design medailonků výkonných pracovníků, který nyní koresponduje s designem webových stránek společnosti. Patrná je i změna fontu ze San Francisco na Lucida Grande.

Výchozí stránka Newsroom se zaměřuje především na obraznost, tudíž je dosaženo půvabného vzhledu s nízkou hustotou informací. Pro novináře, kteří chtějí pouze vidět ucelený přehled tiskových zpráv, je připravena stránka Archive.

Designových změn se dočkala i stránka Apple Leadership, na které se nachází fotografie a pozice ve vedení společnosti. Stránka se nachází na nové adrese apple.com/leadership. Zmodernizované byly i detailní stránky jednotlivých výkonných pracovníků. V hlavičce se nachází fotografie zaměstnance, jeho jméno a pozice. Pod touto výraznou hlavičkou je biografie zaměstnance rozdělená do dvou sloupců. Všechny zastaralé prvky obsažené v předchozím návrhu, jako bylo například tlačítko „Continue reading“, byly odstraněny. Dokonce spousta prvků z předchozího designu nebyla aktualizována pro Retina displeje.

Podívejte se na modernizovanou stránku Tima Cooka:

tim cook 01

Apple také jmenoval prvního šéfredaktora. Stal se jím Lauren Kern, který před nástupem do cupertinská společnosti pracoval jako výkonný redaktor v New York Magazine. Prozatím není jasné, co přesně bude mít na starosti, ale předpokládá se, že Apple má větší ambice s jeho aplikací News pro iPhone, iPad a iPod touch, a tak bude pravděpodobně pracovat na obsahu této aplikace. Lauren Kern se však odmítl k tomuto vyjádřit, zatím to nepotvrdil ani Apple.

Aplikace News shromažďuje zprávy z několika předních zpravodajských zdrojů, a tak zobrazuje všechny zprávy na jednom místě. Objevila se poprvé v iOS 9 a prozatím se využívá ve Spojených státech, Austrálii a Velké Británii. Aplikace byla pro iOS 10 přepracovaná a nabídla odvážnější, ale přitom jednodušší rozhraní, které staví do popředí obsah.

tim cook fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.