Zavřít reklamu

Máte iPhone ale nevyhovuje vám vestavěná asistentka Siri? Nejste jediní, na Siri se v poslední době valí jedna vlna kritiky za druhou. Apple by s ní měl v nejbližší době něco udělat, ale jak se zdá, objeví se ještě jedna možnost. Podle nejnovějších informací to totiž vypadá, že se na platformu iOS chystá také Google Assistant. Služba, která byla původně exkluzivní pro Google Pixel, v poslední době rozšiřuje pole své působnosti. Kromě Google Home, Allo a řady Android smartphonů se v blízké budoucnosti dočkají také majitelé Apple telefonů a tabletů.

Google by měl svou asistentku pro iOS představit na nadcházející konferenci I/O, která se koná ještě tento týden. Toto datum není oficiálně potvrzené ale jedná se o termín, který se k podobnému kroku zcela nabízí. V prvních fázích bude Google Assistant k dispozici pouze v USA. Google také v nedávné době uvolnil SDK kit pro svou asistentku. Rozšíření podporovaných platforem je tak jen dalším logickým krokem kupředu.

Je také velmi pravděpodobné, že chce Google využít nelichotivého postavení Siri. Značná část zahraničních uživatelů na ni nadává a Ti, co na ni ještě nezanevřeli, čekají na její zásadní aktualizaci, která by se měla objevit na letošní konferenci WWDC. Minimálně tak bude příchod Googlu tou potřebnou konkurencí.

pixel-google-assistant

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.