Zavřít reklamu

Apple koupil společnost Beddit, jejíž nejznámější produkt nese název Beddit Sleep Monitor a jedná se o speciální pás který vložíte pod madraci své postele a ten následně pomocí připojení k iOS aplikaci monitoruje kvalitu vašeho spánku. Aplikace dokáže zhodnotit spánkové návyky a dát vám nejrůznější doporučení stejně tak jako vás dokáží iPhone nebo Apple Watch probudit v době, kdy se vám bude vstávat nejlépe. O akvizici se dozvídáme z zásad pro ochranu soukromí společnosti Beddit, ve kterých se nově uvádí, že veškeré informace najdete na zásadách ochrany osobních údajů společnosti Apple.

Doslova se zde píše: Beddit získala společnost Apple. Vaše osobní údaje budou shromažďovány, používány a zveřejňovány v souladu se zásadami ochrany osobních údajů společnosti Apple. Samotný Beddit 3 Sleep Monitor můžete zakoupit za 150$ přímo v prodejnách Apple Store nebo pochopitelně také na online Apple Store. Cílem aplikace a monitorovacího pásu je zlepšit vaše spánkové návyky a naučit vás na základě monitorování, co je pro vaše tělo a pohodu nejlepší. Pás měří takzvanou kardiografii tedy BCG, kde se monitoruje mechanická aktivita srdce, plic a dalších tělesných funkcí.

Nejedná se o první společnost související se zdravým životním stylem, kterou Apple získal a je více než pravděpodobné, že než o nějaké ty drobné dolary z prodeje samotných pásů mu jde především o samotné technologie, které může využít pro zlepšování iOS produktů. Ty by totiž možná měly do budoucna umět podobně monitorovat aktivity uživatelů bez nutnosti dokupovat další příslušenství nebo jej dokupovat přímo s logem společnosti Apple.

beddit-3-sleep-tracker-experience-14-HR

Dnes nejčtenější

.