Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali, že Apple zvedá ceny aplikací v App Store na Slovensku, v Rakousku, Francii a dalších zemích, kde se používá jako měna euro, mexické peso (Mexiko) nebo dánská koruna (Dánsko). Nyní ovšem vyplouvá na povrch, že změna se týká i zemí, kde se eurem standardně neplatí, ale ceny aplikací v těchto zemích v eurech jsou. Dokonalým příkladem je Česká republika, které se tedy zdražování týká také. Zároveň ale mají nově vývojáři novou volbu při nastavování cen u svých aplikací.

Apple o změnách informuje na stránkách iTunes Connect a v dokumentu se dozvíte, jak přesně se konkrétní přednastavené ceny změní. Ceny se navýší úplně stejně jako v sousedním Slovenku nebo Rakousku, tudíž namísto doposud nejnižších 0,99 € bude aplikace za 1,09 €. Cena tak narostla o mírných 10 centů, což jsou v přepočtu 2 koruny a 70 haléřů.

Czech Republic App Store price

U vyšších částek je ale samozřejmě rozdíl výraznější. Doposud mohla stát aplikace maximálně 999 € (26 770 Kč), takto vývojářem nastavená cena se ale nyní automaticky navýšila na 1099 € (29 450 Kč). Rozdíl je tedy 100 €, což je v přepočtu už nemalých 2 680 Kč. Dokonalým příklade je aplikace Ignition, která ještě nedávno stála právě 999 € a nyní již 1099 €.

Aby ale Apple částečně vykompenzoval zvýšení cen, umožňuje nově vývojářům nastavit flexibilnější částky u aplikací. Pro nás, běžné uživatele je tak asi nejzajímavější informace, že nyní může aplikace stát minimálně 0,49 € (13 Kč). Doposud byla nejnižší částka za aplikaci 0,99 € (26 Kč).

App-Store-czech FB

zdroj: iTunes Connect

Dnes nejčtenější

.