Zavřít reklamu

Před několika dny Apple potvrdil, že pracuje na nových počítačích iMac, jejichž uvedení na trh má být ještě v letošním roce. Dále se objevily informace o tom, že cupertinská společnost chystá přepracovaný Mac Pro s modulárním systémem, a tak bude pro uživatele jednodušší počítač hardwarově aktualizovat.

Apple představil Mac Pro poprvé v roce 2013, ale od té doby se profesionální uživatelé nedočkali žádné výrazné aktualizace hardwaru či změny designu. Nicméně blýská se na lepší časy, protože podle důvěryhodných zdrojů chce společnost kompletně redesignovat Mac Pro. Ačkoliv se očekávalo, že by se mohl do prodeje dostat příští rok, zklameme vás. Vypadá to totiž, že si na Mac Pro počkáme o něco déle.

Hlavní důvod, proč bude představení nového Macu Pro odloženo, jsou negativní reakce na Touch Bar u MacBooku Pro. Jejich majitelé si totiž stěžují na to, že Touch Bar není orientován na profesionální uživatele. Apple zaznamenal nárůst objednávek staršího MacBooku Pro namísto nového modelu, a proto se rozhodl zapracovat na připravovaném desktopovém počítači, aby profesionální uživatelé nebyli opět zklamaní.

„Nemám ponětí, jak dlouho trvá vytvořit počítač jako Mac Pro, ale myslím si, že můžeme očekávat nový Mac Pro nejdříve na konci roku 2018, ale s největší pravděpodobností to nebude dříve než začátkem roku 2019,“ řekl Thom Holwerd, šéfredaktor serveru OSNews.

Thom Holwerd také věří, že Apple pracuje vedle Macu Pro i na modelech MacBook Pro bez Touch Baru a na dalších funkcích zaměřených na profesionály. Například by mohl umožnit spárování iPadu Pro s počítačem Mac, aby mohl iPad Pro fungovat jako interaktivní pen displej podobně jako například Cintiq.

Cupertinská společnost o novém Macu Pro nic neprozradila, ale slíbila, že modulární design umožní profesionálním uživatelům aktualizovat hardware v pravidelných intervalech. Vedení Applu však naznačilo, že přístroj bude schopen zvládat software pro virtuální realitu, protože bude mít vysoce výkonnou grafickou kartu.

mac pro fb

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.