Zavřít reklamu

Zpozorovali jste na svém MacBooku Pro podezřelé příznaky jako například neočekávané restartování systému, zkreslení, zkreslený nebo žádný obraz, a to i přesto, že je počítač zapnutý? S největší pravděpodobností se jedná o výrobní vadu, kterou Apple přiznal u 15″ a 17″ MacBooků Pro vyrobených v roce 2011 a 15palcových MacBooků Pro s Retina displejem, které byly vyrobené mezi druhou polovinou roku 2012 a počátkem roku 2013.

Společnost Apple doporučila majitelům vadných modelů, při nichž se výrobní chyba projevila, servisní program, v rámci kterého bylo poskytnuto odstranění chyby zdarma. Tento program byl však časově omezený a skončil 31.12.2016.

Problémová Retina

Podobný servisní program pro další výrobní chybu MacBooků byla společnost Apple nucena spustit v roce 2015. Výrobní chyba se týkala problémů s antireflexní povrchovou úpravou Retina displejů na noteboocích MacBook a MacBook Pro, které byly vyrobené v časovém rozmezí od druhé poloviny roku 2012 do první poloviny roku 2014.

Nevyhovující povrchová úprava na Retina displejích se začala projevovat zhruba po sedmi měsících používání notebooků v podobě nemizejících a rozšiřujících se fleků a škrábanců napříč celou obrazovkou. Příklady takto zničených obrazovek si můžete prohlédnou níže.

Příčinou, proč se na displeji objeví fleky a škrábance, může být několik – nekvalitní čisticí prostředky nebo utěrky, dokonce samotný tlak klávesnice, když je notebook zavřený. Zpočátku se tedy i společnost Apple snažila reklamace zamítat s odůvodněním, že k poškození došlo neadekvátním zacházením ze strany uživatele. Neakceptování reklamací v rámci záručního servisu vedlo ke vzniku iniciativy společnosti nespokojených zákazníků s názvem Staingate, na kterou už Apple musel reagovat a uznal výměnu poškozených displejů v rámci záruky. Tyto reklamace Apple uznával do 16.10.2016, nebo 3 roky od zakoupení MacBooku.

Pokud jste na svém MacBooku zaznamenali problémy s obrazovkou, neočekávaně se restartuje nebo máte jiný typ problému, neváhejte a přineste ho do nejbližšího servisu PCexpres. Jejich servisní specialisté jsou vyškolení na opravy MacBooků a rádi vám v expresním termínu pomohou.

Retina displej problem FB

Dnes nejčtenější

.