Zavřít reklamu

Velice zajímavá informace, týkající se výrobce iPhonů Foxconnu, se včera odpoledne objevila na webu. Apple pomalu ale jistě snižuje výrobní kapacity pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus, na co reaguje hlavní výrobce Foxconn tím, že musí převádět zaměstnance na jiné výrobní linky, jelikož pro ně nemá na linkách pro Apple uplatnění. Jak se ovšem ukázalo, tento zdánlivě jednoduchý přesun je obrovským problémem. Velká část zaměstnanců totiž jinam nechce a než aby byli přesunuti na jinou pozici, tak radši z Foxconnu odejdou.

Server Appleinsider se odkazuje na informace z čínských novin, které dělaly průzkum mezi zaměstnanci Foxconnu. Ten se totiž v poslední době snaží o nabrání co nejvíce nových pracovníků. Společnost chce údajně nabrat až 18 tisíc nových lidí, převážně se středoškolským a vysokoškolským vzděláním. Problém je v tom, že se tito nováčci mají zaučit od těch nejnižších pozic, tedy přímo v montovnách, kde budou dostávat od 350 dolarů měsíčně výše.

Společnost to odůvodňuje tím, že se nově příchozí musí orientovat ve všech sekcích výroby zařízení a kde je lepší začátek než úplně odspodu. Jak se ovšem ukázalo, reálný důvod je trochu jiný. Foxconn totiž čelí masivnímu odlivu zaměstnanců, který je způsobený snižováním produkce výroby iPhonů 7.

Dělníci kteří působí, nebo spíše působili, na výrobních linkách Applu totiž nechtějí být přesunuti někam jinam. Přesun na jinou pozici by totiž znamenal výrazné snížení platového ohodnocení, horší pracovní podmínky a snížené bezpečnostní nároky na výrobu. Jak se zdá, tak požadavky Applu na lepší standardy pro dělníky v továrnách, kde se jejich produkty vyrábí, mají skutečně nějaký dosah v praxi. Jinak si tento exodus zaměstnanců vysvětlit nelze.

20298-21849-17965-15974-foxconn-polluted-l-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.