Zavřít reklamu

V loňském roce se hodně spekulovalo o tom, která společnost bude první, které se podaří překonat hranici jednoho bilionu (v angličtině trilionu) dolarů na příjmech. Někteří analytici se v loňském roce vyjadřovali ve smyslu, že Apple, který k tomuto má k tomuto milníku nejblíže, bude předběhnut buď Amazonem, nebo Alphabetem (Googlem). Ani jedno se s největší pravděpodobností nestane a právě Apple tak bude první společností, která dosáhne na výnosy v celkové hodnotě jednoho bilionu dolarů. 

Podle analytické společnosti Dediu se Applu podařilo prodat zhruba 1,2 miliardy iPhonů od počátku jejich prodejů. Jedná se tak o „nejúspěšnější produkt všech dob“, který navíc inspiroval vznik mnoha dalších kategorií, jako jsou například tablety iPad, chytré televize Apple TV nebo chytré hodinky Apple Watch.

Společnost Deidu předpokládá, že pokud se potvrdí současné predikce vývoje, příjmy z platformy iOS dosáhnout na 980 miliard dolarů zhruba v polovině letošního roku. Do této částky se ovšem počítají pouze výdělky spojené s prodejem samotného hardwaru. Pokud bychom započítali ještě to, co Apple utrží za služby spojené se svou mobilní platformou (což je v současné době zhruba 100 miliard dolarů), úrovně jednoho bilionu se tak společnost dočká poměrně brzy.

Mezi další zajímavá data analytické společnosti Deidu patří například fakt, že je na světě zhruba 600 milionů aktivních iPhonů a iPadů. Každý z nich je odemčen průměrně 80 krát denně. To nám dává předpoklad k 48 miliardám interakcí za den (celosvětově) a 17,5 bilionům interakcí za rok. Dalším významným důvodem, proč iOS posiluje a získává stále nové uživatele (a současní vesměs neodchází) je fakt, že Apple umí své zákazníky dokonale připoutat ke svému ekosystému. Ti pak musí důkladně přemýšlet nad tím, zda-li ho chtějí opustit – například v případě vysokých investic v iTunes/App Store.

icon home_screen_iphone_ipad_hero

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.