Zavřít reklamu

Jednou z hlavních novinek, která se dostala do operačního systému iOS už s jeho 9. verzí, je Markup. I přes svou obrovskou užitečnost ji však používá pouze malé množství uživatelů. Tato funkce uživatelům umožňuje malovat a psát na dané druhy příloh, které můžete obdržet v mailu. Konkrétně se jedná například o screenshoty, fotografie, ale i PDF soubory.

Když chcete odeslat nějakou fotografii, na které potřebujete vyznačit některé detaily, můžete tak učinit pomocí této funkce přímo v mailové aplikaci na svém zařízení. Kromě kreslení můžete pomocí této funkce i psát, přidávat přiblížení, vytvářet různé tvary, které Markup rozpozná a převede je. Navíc Markup umí v mailu oproti galerii přidávat i podpisy, což se velmi hodí například právě u PDF souborů.

Jak v iOS pomocí funkce Markup anotovat emailové přílohy

  1. Otevřete aplikaci Mail a vytvořte nový email, nebo vytvořte odpověď na nějaký stávající.
  2. Klikněte na prázdnou plochu pro text a vyberte „Vložit fotografii/video“ nebo „Přidat přílohu“, která se však musí nacházet na vašem iCloud Drive.
  3. Vyberte obrázek či přílohu a vložte ji do emailu.
  4. Podržte na ní prst.
  5. Vyberte „Anotace“.
  6. Nyní se otevře prostředí funkce Markup. Označte, co potřebujete a klikněte na „Hotovo“.
  7. Nyní už stačí jen email podle potřeby doplnit a odeslat.

Před iOS 9 jsme byli nuceni používat k takovýmto účelům aplikace třetích stran, ve kterých jsme museli fotografie upravovat a pak znovu ukládat. Díky Markup však Apple přinesl jednodušší, rychlejší a hlavně intuitivnější postup, jak anotovat přílohy. Příště, až budete potřebovat upravit nějaký obrázek, už nemusíte otevírat jiné aplikace a vše můžete udělat rovnou z aplikace Mail.

ios-markup-mail-fb

Dnes nejčtenější

.