Zavřít reklamu

O neustálých přechodech zaměstnanců mezi společnostmi Apple a Tesla Motors, se psalo v podstatě celý minulý rok. Apple opustilo mnoho velmi důležitých a talentovaných lidí, obráceným směrem pak také k několika přesunům došlo. Podle všech zpráv se ovšem zdá, že z tohoto „obchodu“ vychází v dlouhodobějším horizontu lépe Tesla. Krátce po novém roce se objevila nová informace potvrzující další odchod vysoce postaveného zaměstnance z Applu. Je jím ředitel vývoje Xcode a Swiftu, Chris Lattner. Podle dostupných informací by měl z Applu odejít na konci ledna. 

Chris Lattner byl zodpovědný za správu vývojářského prostředí Xcode, programovacího jazyka Swift a dalších několika softwarových projektů v rámci Applu, týkajících se zejména softwarového vývoje. Na jeho pozici jej nahradí současný senior manažer Ted Kremenek.

Podle vlastního prohlášení se chce Lattner etablovat v novém prostředí. Jeho odchod prý nijak dlouhodobě neovlivní projekty, na kterých se podílel. I přes novou pracovní příležitost plánuje dále zůstat členem Swift Core týmu a na vývoji jazyka se tak bude, alespoň částečně, dále podílet. Lattner začal v Applu pracovat v roce 2005 a výrazně se zasloužil o vývoj programovacího jazyka Swift. V Tesla Motors nastoupí na pozici Viceprezidenta pro autonomní software a povede inženýrský tým pracující na projektu autopilota.

chris-lattner-apple-swift

Zdroj: teslahub

Dnes nejčtenější

.