Zavřít reklamu

Navzdory všeobecnému zhrození jsem po iPhone Battery Case pokukoval již v případě iPhone 6s, kdy jej Apple poprvé představil. Když jsem si jej však vyzkoušel na recenzi, rychle jsme si to rozmyslel a problém zdaleka nebyl v jeho designu, ten mě nijak neurážel. Vlastností, které mi vadily, bylo příliš na to, abych si obal koupil. Před pár dny jsem přešel z iPhone 6s na iPhone 7 a přesto, že jsme původně chtěl model Plus kvůli výdrži baterie, zjistil jsme že by mi jako člověku, co rád ovládá telefon jednou rukou při procházce se psem nebo při chození mezi schůzkami zkrátka nevyhovoval.

Výdrž se mi však u velkého modelu líbila natolik, že jsem sáhl po iPhone 7 Smart Battery Case a to bez toho, aniž bych na něm něco příliš studoval. Měl jsem za to, že je to zkrátka jen aktualizovaná verze původního modelu a na neduhy si budu muset zvyknout. Nyní jej používám přes týden a jsem z něj nadmíru nadšený. Je to totiž zcela nový produkt, který odstranil všechny nedokonalosti a nevynechal nic z toho, co se mi na něm líbilo! Pojďme se tedy podívat na to, jak Apple změnil obal, který díky designu většina lidí nenáviděla dřív, než jej viděla takříkajíc na živo. V dnešní recenzi se budu věnovat zejména rozdílům, které přináší nový Smart Battery Case oproti předchozímu modelu, proto pokud vás zajímají všeobecné informace o tomto obalu z dílny Applu, přečtěte si také původní recenzi přímo v článku: Recenze Apple Battery Case: obal který nenáviděli všichni dřív, než jej viděli.

Mnohem víc než na datech od výrobce mně vždy záleželo na osobní zkušenosti a věřím, že stejně tak jsou na tom i naši čtenáři. Když jsme vyrazili se ženou na pár dní do Prahy, bylo to hlavně o chození a od rána, kdy jsme odešli z hotelu, do večera, jsme nachodili i dvacet kilometrů a neměli jsme chuť někde nabíjet telefon. Navíc jsem uživatel, který když už něco má, tak to chce využívat bez kompromisů, proto mám na telefonu nonstop nastavený jas na maximum, mám zapnuté 4G LTE, Bluetooth a GPS, respektive polohové služby. Hotel jsme opouštěli ráno kolem deváté hodiny a vraceli jsme se na něj kolem sedmé hodiny večer. Celý den jsem něco fotil, občas přečetl mail, vybavil nějaký ten telefon, podíval se na Facebook, měl vše aktivní a zapnuté tak, jak jsem uvedl výše a do hotelu jsme se vracel se 100% baterie v iPhone a zhruba 20-25% baterie v iPhone 7 Smart Battery Case.

Co se zvýšení výdrže týká, je na tom nový Battery Case výrazně lépe než ten minulý k iPhone 6s. Navíc se vám za žádných okolností nestane to, co bylo u původního Battery Case pravidlem. Telefon se za všech okolností nabíjí a nikdy nedochází k jeho pomalému vybíjení. Původní obal totiž nedokázal dostat do telefonu tolik energie, kolik telefon spotřebovával, a tak když jste jej využívali skutečně na plno, docházelo k tomu, že se telefon i s obalem vybíjel a až v momentě, kdy jste jej přestali používat, se opět dobíjel. To vám u iPhone 7 nehrozí a telefon má za všech okolností dokud se nevybije obal vždy 100%.

Další věc, která je naprosto skvělá, jsou otvory pro reproduktor a mikrofon. Apple totiž u iPhone 7 přichází poprvé se stereo zvukem, což je sice perfektní, ovšem na druhou stranu je zde stále jeden problém. iPhone má totiž jeden reproduktor směrovaný přímo proti vám, ale druhý vám v 99% případů hraje buď do dlaně a nebo zkrátka zvuk pouští nikoli proti vám, ale do pravého úhlu s vaši hlavou. Stereo sice je, ale není tak dokonalé jako s Battery Case, kde je veden výdech reproduktoru přímo proti vám a tak jsou oba stereo reproduktory na iPhone orientovány stejným směrem, což má na zvuk skutečně velmi pozitivní dopad.

Co se nabíjení týká, funguje tak, že se obě zařízení nabíjí současně a trvá tím pádem víc než dvojnásobně dlouho. Apple by možná mohl povolit možnost nastavit si primárně dobíjení telefonu a až když zůstane čas tak se začne nabíjet obal, ovšem v reálu je to stejně jedno a jediná situace, kdy byste tuto možnost využili, je situace, kdy máte na nabíjení jen omezený čas a když byste věděli, že se telefon a obal nestihnou nabít, tak byste obal nechali doma. Na to však obal není příliš konstruován a přesto, že je sundávání obalu pohodlné, budete jej chápat spíše jako jeden celek, který tvoří s telefonem a nebudete řešit kolik baterie je v telefonu a kolik v obalu.

Samozřejmě mnoho lidí bude stále řešit problém s designem, který mě osobně nijak neuráží. Nemohu říct, že se mi obal líbí, je to zkrátka jen obal na telefon, který není ničím designově zajímavý, ale rozhodně mi nevadí a mám pocit že v životě mám důležitější věci na práci, než diskutovat na designem obalu společnosti Apple. Co je horší problém, je váha, na kterou si musíte zvyknout. Obal spolu s telefonem totiž ve vaší kapse znamenají 243 gramů, což je váha, která se již pronese a musíte si na ni zvykat mnohem víc, než na změněný design telefonu. Samotný obal váží 103 gramů a rozhodně nelze říct, že je to zanedbatelná váha. Záleží tedy pouze na vás, zda se vám vyplatí zaplatit daň za skutečně velmi dlouhou výdrž baterie v podobě větší váhy a změněného designu nebo zda raději zachováte telefon v původní podobě a smíříte se s častějším nabíjením.

apple-smart-battery-case

Dnes nejčtenější

.