Zavřít reklamu

S velmi zajímavou informací přišla včera odpoledne agentura Bloomberg. Dle jejich informací se Apple údajně snaží dohodnout s Hollywoodskými vydavateli na tom, aby se mohly v iTunes objevovat nové snímky již čtrnáct dní po své oficiální premiéře v kinech. Za tuto novou službu by si ovšem museli zákazníci připlácet. Podle předběžných informací by se mohl poplatek za takovouto službu pohybovat mezi 25 a 50 dolary za půjčení jednoho filmu. Na naše poměry se tedy jedná o velmi drahou službu, vezmeme-li v potaz ceny lístků v českých/slovenských kinech. 

Obvykle bývají novinky stříbrného plátna v iTunes k dispozici zhruba po 90 dnech od premiéry. Apple se snaží tento zažitý pořádek změnit, jelikož chce uživatelů nabídnou lepší dostupnost novinek. Filmová studia nyní řeší, jakým způsobem by bylo možné vyřešit přehrávání nových snímků 14 dní od premiéry. Jedním z hlavních problémů je zabezpečení datového toku, aby nemohl uživatel udělat rip a čtrnáct dní po premiéře se tak na webu neobjevila kvalitní kopie snímku. Takovýto zásah by měl logicky ekonomické důsledky pro studia.

V současné době se Apple údajně snaží přesvědčit velké hráče, jako Warner Bros., Universal Pictures nebo 21st Century Fox. Menší studia by s touto čtrnáctidenní dostupností problém neměla. Některá z nich dokonce doporučují přímo iTunes, jako platformu pro tento rychlejší přístup k filmům.

apple-tv-4-watching-movies-lifestyle-001

Zdroj: iDownloadblog

Dnes nejčtenější

.