Zavřít reklamu

Když jsme se v létě dozvěděli první zprávy o tom, že došlo k totální restrukturalizaci projektu Titan, nikdo příliš nevěděl, co si o tom myslet. Později se ukázalo, že šlo opravdu o kompletní překopání všeho, co Apple do té doby dělal. Vývoj vlastního elektromobilu se rozdělil na dvě vývojové větvě, kdy jedna pokračovala ve vývoji něčeho, co by možná někdy mělo být vozem, a druhá se věnovala čistě systémům autonomního řízení. Žádné oficiální potvrzení výše zmíněného se však za ty měsíce neobjevilo. Až do včerejška. 

Server VentureBeat zveřejnil velmi zajímavý dopis, který poslal Apple americkému úřadu starajícímu se o bezpečnost provozu na amerických dálnicích (US National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA). V něm Apple tlačí na to, aby úřad příliš neomezoval možnosti týkající se testování autonomních řídících systémů ve vozidlech.

Společnost totiž reaguje na plány americké administrativy, která chce výrazně regulovat možnosti testování autonomních vozidel ve prospěch, v současné době, zavedených společností. Velké automobilky by si tak mohly testovat ve velkém, zatímco nově příchozí do oboru by s tím měli podstatně větší problémy. Mezi tyto nově příchozí pak zcela jistě Apple řadí i sebe.

Jak to nakonec s automobilovým projektem Applu dopadne nikdo neví. V současné době není ani jasné, zda-li Apple na voze jako takovém stále pracuje, nebo se veškeré kapacity přesunuly jen na vývoj autonomního systému. Zástupci společnosti se k tomuto projektu také příliš vyjadřovat nechtějí, protože se stále jedná o poměrně vzdálenou věc. Původní odhady hovořily o tom, že se elektromobilu dočkáme někdy mezi lety 2020 a 2021. Jak je to však nyní nikdo příliš neví.

apple-car-tim-cook

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.