Zavřít reklamu

Touch Bar v novém MacBooku Pro skvěle doplňuje jeho ovládání a uživatelé tak mají možnost vyzkoušet stovky různých nových ovládacích prvků v lecjakých aplikacích. Předem však bylo jasné, že čím více času vývojáři dostanou, tím více specialit se na Touch Bar objeví. Přesvědčili jsme se o tom už minulý týden, kdy se na tento panel dostal legendární Doom. Dnes tu máme také zajímavé kousky. Tentokrát jde o aplikace, které vám umožní spouštění jiných aplikací, nebo jejich přehazování mezi aktuálně otevřenými. 

Aplikace se jmenují TouchSwitcher a Rocket a obě jsou zdarma. TouchSwitcher vám přidá novou ikonku na pravou stranu Touch Baru, která po pokliknutí zobrazí seznam aplikací na pozadí. V rámci tohoto seznamu pak můžete aplikace libovolně přepínat podobně, jako za použití klasické klávesové zkratky Command+Tab. Zda se jedná o efektivní řešení, nebo jen blbůstku navíc, necháme na vás.

Druhou aplikací je Rocket, která umožní uživatelům spouštět nové aplikace právě skrze Touch Bar. Aplikace se aktivuje klávesovou zkratkou, po jejíž stisknutí se na Touch Baru objeví ikonky zvolených aplikací. Po poklepání na ikonku se zvolená aplikace otevře. Obě aplikace jsou k dispozici již nyní (Rocket v beta verzi) zdarma, na webech vývojářů. TouchSwitcher si můžete stáhnout zde, Rocket pak zde.

screen-shot-5-800x453-1
touch-bar-rocket-app-800x478
touchswitcher-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.