Zavřít reklamu

Řada uživatelů si začala stěžovat na to, že se po aktualizaci iOS jejich zařízení samo vypne, i když je kapacita baterie 30%. Na větší zátěž baterie u iOS 10 se stížnosti objevovaly již dříve, teprve nyní se ale uživatelům telefon vypíná při dosažení určitého procenta kapacity baterie. Stížnosti se začaly objevovat na oficiálním diskusním fóru Applu – Support Communities.

Kvůli uvedené chybě se iPhone vypne, jakmile procento kapacity jeho baterie dosáhne 30%. Původně se předpokládalo, že je problém spojený s iOS 10.1, objevují se však hlášení o jeho výskytu i po upgradu na 10.1.1. Uživatelé si začali stěžovat i na oficiálním fóru pro podporu na stránkách Applu.

Zdá se, že se majitelé iPhonů potýkají s problémy více než v minulosti. Kromě Touch Disease, poruše, která je na světě již nějakou dobu a zasahuje „šestkové“ iPhony, se objevil i problém s náhle se vypínajícími zařízeními, který nedávno řešili například v Číně. Tento problém se Apple rozhodl řešit výměnou baterie, pouze však za určitých podmínek.

Na současný problém upozornil majitel iPhonu 5 na fóru na webu Applu. „Ukazatel nabití baterie spadne z 30% na 1% a během několika sekund se vypne,“ píše. „Jakmile ho připojím k nabíječce, po zapnutí okamžitě opět ukazuje 30%.“ Jiný uživatel uvádí, že přístroj s 80% kapacity baterie na noc vypnul a ráno ho kvůli vybité baterce nemohl zapnout. Podle majitelů zasažených iPhonů k chybě dochází jak u iOS 10.1, tak i u aktualizace iOS 10.1.1, některým přispěvatelům ale naopak po upgradu problém s baterkou zmizel. Na chybu si stěžuje i reportér New York Times Nick Confessore:“Provedl jsem aktualizaci na iOS 10 a aktualizoval všechny své aplikace. Existuje rozumné technické vysvětlení, proč moje baterie klesla na 50%?“. Společnost Apple se zatím k tomuto problému nevyjádřila.

iPhone 6 battery

Zdroj: DailyMail.co.uk

Dnes nejčtenější

.