Zavřít reklamu

Podle analytiků Apple příští rok vydá 5palcový a 5,8palcový iPhone se zakřiveným sklem bez rámu. Tvrdí to analytici společnosti Barclays Research Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley a Jerry Zhang. Analytici ve svých závěrech citují zdroje z dodavatelských řetězců, se kterými byli v kontaktu v rámci své cesty do Asie minulý týden.

Design většího iPhonu 8 bez rámečku nebyl stoprocentně potvrzen. Předpokládá se ale, že tímto stylem by se mělo dosáhnout většího displeje a zakřivených hran. Úhlopříčka displeje iPhonu 8 by měla povyrůst ze 4,7 palců na 5 palců, u „Plus“ modelu by mělo jít o skok z 5,5 palců na 5,8 palců.

Ve zprávě, kterou obdrželi redaktoři serveru MacRumors, analytici tvrdí, že OLED technologie bude použita pouze u displeje 5,8 – palcového modelu, jehož obrazovka bude mít ostřejší obraz, bude jasnější a energeticky úspornější než u LCD technologie. Primárními dodavateli OLED technologií pro Apple jsou údajně společnosti Samsung a LG, ke kterým se má připojit i SHARP.

Zpráva potvrzuje závěry analytika KGI Securities Ming-Chi Kuo, který již letos v březnu předpověděl, že Apple vydá příští 5,8 – palcový iPhone se zakřiveným OLED displejem. Japonský server Nikkei uvedl, že rozměrnější verze iPhonu bude prémiovým modelem, který bude vydán po boku 4,7 – palcových a pětipalcových iPhonů s LCD displeji. Tvrdilo se, že Apple docílí bezrámečkového designu odstraněním ikonického home buttonu. Analytici z Barclays však tvrdí, že home button se pod displej nejspíš nepřesune. Podle nich se displej zvětší „jak horizontálně, tak i vertikálně“, ale jak to bude přesně vypadat, se zprávy zatím nezmiňují.

iphone-8-no-home-button-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.