Zavřít reklamu

Operační systém macOS obsahuje stejně jako iOS funkci Spotlight, která umí vyhledávat na internetu i v samotném zařízení. Skvělou funkcí, která se objevila v novějších verzích tohoto systému, je, že můžete okno Spotlightu posouvat, kam potřebujete, aby vám nic nepřekrývalo a nepřekáželo. Občas se ale stane, že okno posunete pryč z obrazovky a už ho nemůžete používat.

Spotlight vyvoláte jednoduše z horní lišty pomocí tlačítka lupy, nebo pomocí klávesové zkratky při stisknutí Command a mezerníku. Po jeho vyvolání jej můžete jednoduše posouvat pomocí pouhého uchopení a pohybem myši. Je dokonce možné Spotlight okno přichytit do pravého horního roku tak, jak byl zobrazen v prvních verzích OS X. Co ale dělat, když jej chcete vrátit zpět do jeho původní polohy?

Možná se vám stalo, že jste si okno posunuly úplně z obrazovky a nyní jej nemůžete používat. Někdy jen prostě chcete mít okno opět uprostřed obrazovky. K tomu existuje jednoduchý trik, kterým můžete okno vrátit do jeho původní polohy. Stačí kliknout a držet kurzor na ikoně lupy, která Spotlight vyvolává. Po několika sekundách se okno přesune zpět do své původní polohy doprostřed horní části obrazovky.

K posouvání okna Spotlightu potřebujete macOS nebo OS X 10.11 a novější. Předchozí verze tuto funkci nepodporují.spotlight-fb

Dnes nejčtenější

.