Zavřít reklamu

Máme za sebou včerejší Keynote, na které Apple představil svou novou vizi ohledně přenosných počítačů. Ukázal nám tak 3 nové stroje a shodou okolností to jsou všechno mutace MacBooku Pro. Nejlevnější 13″ MacBook Pro bez OLED panelu, který má být údajně lákadlem pro ty, kteří pokukovali po novém Airu (který ovšem nepřišel). A následně pak 13″ a 15″ MacBook Pro s Touch Panelem. Zhodnocení nových MacBooků nechám na každém z vás. Ti, kterým se včerejší představení Applu příliš nelíbilo, mají stále ještě další možnost. Apple dále prodává loňský model MacBooku Pro. Ovšem za zcela stejnou cenu, za jakou se prodával celou dobu.

V případě 13″ palcových strojů tak máte poměrně široký výběr. Včera představené novinky začínají na 46 tisících (bez OLED panelu), resp. na 56 tisících (s OLED panelem). Výše ceny se následně odvýjí od specifické konfigurace. Nebo můžete sáhnout o generaci dál. Loňský model (který byl ještě včera aktuálním modelem) začíná na 40 tisících Kč. Kromě starší architektury CPU, slabší GPU a dalších věcí nabídne ovšem pouze žalostných 128GB SSD a 8GB RAM v základu. Lepší specifikace si můžete samozřejmě dokoupit.

V segmentu 15″ je to vesměs to samé. Nové MacBooky Pro zde začínají na 74 tisících a končí hluboko za hranicí sta tisíc korun. Loňský model pak začíná na 62 tisících, tentokrát s 16GB RAM a 256GB SSD. Ovšem stále jen s integrovanou GPU a staršími komponenty.

Výhodou starších modelů může být fakt, že nemají tolik omezené rozhraní. Jakkoliv jsou nové Thunderbolt 3 porty vyspělé a univerzální, nevyhnete se nákupu tuny redukcí, které nový MacBook ještě o něco podraží. Nadšení z nových Maců také nepodporuje fakt, že za ony brutální ceny dostanete rok a půl staré procesory Skylake.

apps macbookpro2015
Photo: cnet.com

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.