Zavřít reklamu

Nové Macy jsou už opravdu za rohem, dočkat bychom se jich měli již tento čtvrtek. I přes to ovšem vydávají zahraniční analytici poměrně negativní předpovědi, týkající se celkových prodejů počítačů od Applu. Není se ovšem příliš čemu divit. Apple opravdu otálel a s novými Macy přichází poměrně pozdě. I proto se očekává, že ve čtvrtém kvartále opět ztratí podíl na trhu stejně, jako se stalo již několik čtvrtletí předtím. 

Většina analytiků předpovídá vesměs totéž. Prodeje Maců budou opět klesat a to i přes to, že Apple přijde s novými modely. Vzhledem k výsledkům za poslední kvartál letošního roku, to už ovšem bude pozdě. Analytici se víceméně shodnou na tom, že za Q4 2016 Apple prodá zhruba 5 milionů zařízení. Pokud se tak stane, šlo by o necelý 11% meziroční propad, oproti stejnému období v loňském roce.

12 nejpřednějších analytiků dalo dohromady předpoklady, které počítají s rozpětím od 4,65 po 5,8 milionů kusů. Z oněch 12 pouze dva předpovídají nárůst, zbytek se shodl v meziročním poklesu. Applu tak nezbývá nic jiného, než čekat co nové Macy provedou. Prvním kvartálem, na kterém se potenciál nových zařízení plně představí, bude Q1 2017. V tom současném už nebudou hrát takovou roli jelikož je otázka, jak rychle bude Apple schopný je dostat mezi zákazníky.

new-apple-macbooks FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.