Zavřít reklamu

Šéfdesignér Applu, Jony Ive, stojí za každým designem iPhonu, a vlastně jakéhokoli jiného Apple produktu, který kalifornská společnost vypustí do světa. Sem tam si ale zařídí i nějakou tu bokovku, aby si přivydělal nějaký ten dolar navíc (jako by jich už teď měl málo) a navrhne něco, co k technologickým produktům má asi tak daleko, jako já k pořízení nové pětkové řady BMW.

Každý rok se slavný londýnský hotel Claridge’s pochlubí jedinečným vánočním stromečkem. Je jasné, že nikdy nejde o jen tak obyčejný stromek, ale většinou za ním stojí designéři pracující pro ty nejdražší značky na světě. Minulý rok CEO Burberry dodal stříbrno-zlatý stromeček posetý 100 deštníky a 70 000 světly. V roce 2014 pak stromeček navrhla značka Dolce & Gabbana a kupodivu byl docela tradiční, ale pochopitelně hodně drahý.

christmas-tree-proportioned

Letos se však na navržení vánočního stromku vrhl samotný Jony Ive z Applu a pomáhal mu při tom další designér, Marc Newson, který také stojí za několika projekty Applu a značně se podílel například i na designu Apple Watch.

Projekt je ale přísně tajný, a tak nikdo nemá ani ponětí, jak by stromek mohl vypadat. Prozatím můžeme jen hádat, s čím se Ive a Newson pochlubí, protože stromek bude odhalen až 18. listopadu, ale pravděpodobně půjde o minimalistický vzhled, jak bývá u Applu zvykem. Dvojice už v minulosti několikrát navrhovala jedinečné produkty a společně stojí například za unikátním designem fotoaparátu Leica, který šel do aukce a výtěžek poté na charitu.

Oba také pracovali na designu první generace zlatých Apple Watch Edition, které však prodejním trhákem nebyly, což ale vzhledem k ceně snad ani nikdo neočekával. V současné době už Apple zlaté a růžově zlaté Apple Watch Edition neprodává a v září je společnost nahradila druhou sérii, která je podstatně levnější, protože je vyrobená z keramiky.

Marc Newson and Jony Ive

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.