Zavřít reklamu

Je to několik týdnů, co jsme vás informovali o tom, že si začíná čím dál více uživatelů stěžovat na to, že jim přestávají fungovat displeje na jejich iPhonech 6 a 6 Plus. Celá kauza se za necelé dva měsíce poměrně hodně rozrostla a také má již svůj název – Touch Disease. Před pár dny jsme vás také informovali o tom, že Apple o celém problému ví, avšak nějak se nemá k vyjádření. Jak se ukázalo, uživatelům už došla trpělivost a Apple tak čelí další hromadné žalobě. Tentokrát jí ovšem vedou tři právní společnosti, takže bude úroveň celého sporu úplně někde jinde, než když v čele stojí „obyčejní“ lidé. 

První zmínky o Touch Disease se objevily na konci srpna a od té doby se lavina jen a jen zvětšuje. Co to vlastně Touch Disease je, se můžete podívat na videu níže. Týden po zveřejnění se objevila první žaloba, za kterou stáli tři poškození zákazníci. Nyní se ukázalo, že se k této žalobě připojily tři právní společnosti, které se tak na ní budou podílet. Tato konkrétní žaloba je ze Severní Karolíny a zmiňuji to proto, že se ukázala ještě jedna. Důvodem je opět Touch Disease, tentokrát se ovšem odehrává v americkém Utahu.

Na autory původní žaloby se už údajně obrátilo více než 10 000 poškozených zákazníků, kteří by se chtěli stát spoluúčastníky. Apple prý porušil základní spotřebitelské zákony, dále pak zákony o záruce a klamavé reklamě. Společnosti Apple rozhodně nepomáhá fakt, že se k tomuto problému zatím oficiálně nevyjádřila, a jak je zvykem, snaží se vše ututlat. Kauzu budeme nadále sledovat. Tentokrát to vypadá, že z toho Apple jen tak nevyvázne.

touch-disease-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.