Zavřít reklamu

V posledních dnes se na webu objevují informace o tom, že se uživatelům Free verze Spotify v prohlížečích objevují nechtěné reklamy. Tento problém postihuje uživatele využívající desktopové varianty Spotify a objevuje se na platformě Windows a Mac. Tato informace je potvrzená z mnoha nezávislých zdrojů a jedná se o klasický malware. Pokud Spotify Free využíváte, a nemáte nainstalovaný ad-block či jinak neblokujete reklamy, upozorňujeme na to, že se vám nějaká nechtěná reklama může také v prohlížeči objevit. Spuštěné reklamy údajně vedou na stránky, které obsahují viry. 

Na základě informací jednoho z uživatelů SpotifyCommunity se může stát, že se vám začnou objevovat nové a nové stránky v prohlížeči, které vedou na jakési reklamní weby. Na nich se nachází nebezpečné viry, které si mohou nezkušení uživatelé dostat do svého počítače. Tento problém se objevuje jak na platformě Windows, tak na OS X/macOS.

Problém se projevuje tak, že pokud máte otevřené Spotify Free, může se stát, že se vám automaticky otevře prohlížeč a začne načítat různé weby obsahující malware/spyware. Mnohým uživatelům se to děje dokonce na několika různých počítačích. Vypadá to, že si Spotify neuhlídalo jaké reklamy nabízí a do reklamní nabídky se jim dostalo něco, co by tam být rozhodně nemělo. V současné době ještě neexistuje oficiální hotfix, takže si dávejte pozor, co vám program dělá s počítačem. Nebo můžete situaci vyřešit přes ad-block/zakázání reklam.

spotify-desktop
Spotify-main

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.