Zavřít reklamu

Uběhlo dlouhých 9 let a Apple ukázal celkem 13 smartphonů od doby, co Steve Jobs představil vůbec první iPhone, později označovaný jako iPhone 2G, který byl na tehdejší dobu revoluční zejména v tom, že celému světu ukázal, jak se mají vypadat chytré telefony. Mnohé se samozřejmě změnilo a tudíž v podstatě nelze srovnávat první iPhone s nejnovějším iPhonem 7, i tak je ale na oba telefony vedle sebe zajímavý pohled a ukazuje nám, jak daleko se technologie a Apple dostali.

Co se opravdu změnilo, je výkon zařízení, kdy iPhone 7 je podle slov Applu 120krát výkonnější, než první iPhone. Novinka se samozřejmě také může pochlubit navíc novým Home Buttonem, voděodolností, duálními reproduktory a hlavně výrazně lepším fotoaparátem s optickou stabilizací. Na videu níže tak můžete vidět ukázky fotografií z obou smarpthonů a zde je vidět snad vůbec největší pokrok. I přesto se ale první iPhone může pochlubit něčím, co iPhone 7 nemá. Tím je samozřejmě 3,5mm jack, který ale byl na původním iPhonu trochu nešťastně zapadlý, a tak do něho nebylo možné připojit všechna sluchátka.

iPhone první generace je na dnešní poměry už poměrně starý kousek, ale pořád je díky nadčasovému designu nádherný a dovolím si tvrdit, že se jeho majitel za něho ani dnes nemusí rozhodně venku na ulici stydět. Neposlouží k rychlému prohlížení inernetu, ani k používání moderních aplikací, ale na volání, psaní zpráv, využívání kalendáře a několika dalších funkcí stále postačí a bude sloužit ještě dlouho.

Aktualizace: Přidáno podobné srovnávací video od EverythingApplePro.

iphone-7-vs-iphone-2g-fb

Dnes nejčtenější

.