Zavřít reklamu

Společnost Apple na svém webu během začátku prázdnin oznámila, že se na podzim začnou v jeho App Store zobrazovat reklamy. Funkce byla od té doby testována malými návrhy pod vyhledávacím polem, které navrhovaly podobné aplikace. Prozatím je funkce omezena pouze na americký obchod a reklamy se zobrazují pouze pro aplikace, což tak nadále zůstane. Podle Applu totiž více než 65 % stažení aplikací pochází z vyhledávání.

Novinka by se měla poprvé spustit už příští týden 5. října. Už teď začali vývojáři ze Spojených států dostát od kalifornské společnosti emaily. S pomocí při vytváření nových reklam jim Apple nabízí kredit 100 dolarů, který mohou použít pro první ponoření se do světa reklam.

Nové reklamy mohou být zobrazovány na základě demografických údajů, mezi které patří pohlaví, věk a lokace. Pro vývojáře je skvělé také to, že za reklamu zaplatí pouze pokud si díky ní někdo jejich aplikaci stáhne. Společnost ale také dala najevo, že nehodlá své uživatele reklamami obtěžovat. „Pokud nebude reklama relevantní k zákazníkově pohledávce, nebude zobrazena bez ohledu na to, kolik je vývojář ochoten zaplatit.“

Zásadním faktorem pro reklamy je snadnost použití kdy si vývojář může jednoduše propagovat vlastní aplikaci pár kliknutími a umožní mu se dostat vpředu v rámci App Store. Reklamu mohou kdykoli spustit i zastavit, není limitována žádnou minimální útratou ani závazkem a mohou si nastavit denní limity na útratu. Nemusí tak být odborníky na marketing a stačí, když si v nastaveních App Storu zvolí aplikace, které chtějí propagovat. Apple poté automaticky vytvoří reklamu a připojí ji k relevantním vyhledáváním.

Kalifornská společnost se novou službou bude nejspíše snažit vykompenzovat padající prodej iPhonů, které jsou jeho hlavním ziskem. Není se ale čemu divit, jelikož jeho krajan Google vydělává reklamami miliardy dolarů. Apple tak sazí vzhledem k výdělkům na jistotu.

app-store-ads-fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.