Zavřít reklamu

Dlouho očekávaný iOS 10 se předevčírem v 19 hodin dočkal svého oficiálního vydání. Od té doby stahují a aktualizují svá zařízení miliony uživatelů. Tentokrát se vydání nového operačního systému neobešlo zcela bez komplikací – nejdříve se objevila chyba v instalaci aktualizace, poté ještě jedna s přehráváním hudby v iTunes. Oba problémy by však měly být již vyřešeny. Dnes, 24 hodin poté, co byl systém uvolněn mezi lidi, se objevily první statistické informace o tom, jak rychle na iOS 10 uživatelé přecházejí. A za prvních 24 hodin je to opravdu slušné číslo. 

Hodnota tzv. Adoption rate, která uvádí procentuální počet uživatelů, kteří přešli na nový software (v tomto případě novou verzi iOS), ukazuje hned na několik faktorů. Za prvé výrobce vidí, jak moc jsou uživatelé natěšení na nový update a za druhé ukazuje jakousi poslušnost uživatelů k tomu, jak přistupují k aktualizaci svých zařízení. Adoption rate pro iOS 10 je na neobvykle vysoké úrovni a 24 hodin od uvedení systému se iOS 10 nachází na 14,5% všech Apple zařízení. Oproti předchozímu iOS 9 je to zlepšení o téměř 2%, jelikož iOS 9 zaznamenalo přechod na 12,6% zařízení za stejný časový úsek.

Podobná situace byla i s iOS 8, který si vedl podobně jako jeho nástupce. Největší nárůst se nyní očekává o víkendu, až budou mít uživatelé čas a příležitost k tomu, aktualizaci provést. V současné době je tak zastoupení jednotlivých verzí iOS následující: Nejpočetnější je stále iOS 9 s 81,09%, dále iOS 10 s 14,45% a iOS 8 a starší je na 4,46% Apple zařízení. iOS 10 jde nainstalovat na iPhone 5 a novější, iPad Mini 2 a iPad 4. gen a novější a na 6. generaci iPodu Touch.

ios10adoptionrates-800x407
ios-10-control-center-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.