Zavřít reklamu

Máte doma Apple Watch a přemýšlíte co všechno s nimi můžete dělat? Tradiční funkce jsou každému víceméně jasné a takového fitness pomocníka si z nich dnes dovede udělat každý. O tom jak skvěle doplňují váš iPhone již také zcela jistě víte – jak snadné je odepisovat na SMS zprávy, telefonovat, zadávat jednoduché povely Siri, nebo upravovat informace v kalendáři. Co mnoho uživatelů ovšem neví je to, jakou možnost Apple Watch skýtají v oblasti hraní her. V tomto případě máte poměrně široký výběr jak titulů, tak samotných herních kategorií. A právě na tyto kategorie se nyní podíváme více zblízka.

První, a také zdaleka nejpopulárnější možností, je využívat Apple Watch jako jakýsi doplněk k hraní na svém iPhonu. Telefon v tomto případě slouží jakožto hlavní herní zařízení a na displeji hodinek si může uživatel nechat zobrazovat doplňující informace, nebo skrze Apple Watch může zadávat jednoduché herní příkazy. Na podobném principu fungovalo demo Pokémon GO pro Apple Watch 2, které vývojáři ukazovali v průběhu Keynote. Nadcházející druhá generace si opět trochu polepší, co se týče výpočetního výkonu, a zvládne tak náročnější a složitější hry.

A právě tzv. standalone hry jsou druhou možností, jak na Appe Watch hrát. Většinou se jedná o jednodušší hry, které nejsou tak graficky náročné a tudíž se dají na slabších Apple Watch hrát. Většinou se jedná o poměrně jednoduché hříčky s velice zjednodušenou grafikou, nebo pak multiplayerové hry využívající textového rozhraní. Jedná se o hry spíše na několika minutové rozptýlení se svými přáteli, jelikož využívají online prvku a jsou tak více komunikativní.

A právě onen online prvek nás přivádí ke třetí kategorii, kterou jsou online hry, nebo v tomto případě herní aplikace. Nemusí se totiž vyloženě jednat o hry v pravém slova smyslu. V dnešní době je velice populární například elektronické sázení na hokejové, fotbalové, či jiné zápasy a velké společnosti vydávají specifické aplikace pro Apple Watch právě proto, aby mohli uživatelé hrát a sázet za pochodu. Co nejrychlejší formou skrze co nejlehčí uživatelské rozhraní. Populární jsou tak různé online casino hry zdarma, nebo třeba poker a blackjack. Právě tyto sázecí aplikace zažívají v poslední době největší nárůst, jelikož se jedná o velice pohodlný způsob sázení či hraní různých casínových her.

Tím jak se technologie vyvíjí, se stejným tempem posouvají také doprovodné aplikace a hry. S novou generací Apple Watch můžeme očekávat, že se opět dočkáme poněkud lépe zpracovaných her a herních aplikací, než které byly dostupné pro generaci první. Zlepšený hardware umožní lépe využívat potenciál zařízení a vývojáři tak budou moci vyvíjet nové a lepší aplikace. Prvním ukazatelem by mohla být, již zmiňovaná hra, Pokémon GO. Která se v ukázce dala hrát výhradně na Apple Watch a uživatel tak svůj mobilní telefon téměř nepotřeboval. Je tedy jen otázkou času, než budou následovat další vývojáři se svými hrami a hráči tak získají novou herní platformu k prozkoumání.

apple-watch-gaming-fb

Dnes nejčtenější

.