Zavřít reklamu

LingoNative iconZnáte to. Jedete někam do zahraničí na dovolenou a povinnou výbavou vašeho iPhonu je aplikace Google Translate. Nedivím se, mám to stejně a vím, že překladač od Googlu dokáže být opravdový pomocník. Jenže i když se jedná o skvělou aplikaci, tak stejně v jedné oblasti znatelně pokulhává. Nepřeloží vám totiž používané fráze rodilými mluvčími, které byste správně měli v určité situaci použít. Právě kvůli tomu je vaše komunikace v anglicky mluvících zemí značně omezená, tedy samozřejmě pokud neumíte perfektně anglicky. Nyní ovšem přichází aplikace, která všechno mění – LingoNative.

LingoNative je od českých vývojářů z DaMi development a ačkoli je na první pohled jednoduchá, je skutečně užitečná. Aplikace totiž v současné době obsahuje celkem více než 3600 frází ve 28 kategoriích. Pro lepší představu, najdete zde například fráze zdvořilostní, používané při telefonní a sms, při psaní emailu, v dopravě nebo třeba i takové, které se používají pro omluvy nebo když si z někoho děláte legraci či s nim dokonce chcete flirtovat.

V LingoNative lze zobrazit fráze jak z češtiny do angličtiny, tak i obráceně. Všechny si navíc můžete i poslechnout, jelikož jsou namluvené rodilým mluvčím a zní tedy přesně tak, jako by je řekl Angličan nebo Čech. Fráze, které se vám zalíbily nebo víte, že je budete ještě potřebovat, si můžete uložit do slovníčku, kde je opět můžete přehrávat, zkopírovat a dokonce si stáhnout jejich audio verzi pro případ, že nebudete v zahraničí připojeni k internetu.

LingoNative 13
LingoNative 14

Jediné, co bych LingoNative vytkl, je, že abyste si mohli fráze vůbec zobrazit musíte být skutečně připojeni k internetu, což se v zahraničí nehodí. Bez připojení si můžete zobrazit jen ty fráze, které si skutečně uložíte do slovníčku, za což vývojáře rozhodně chválím, ale někdy prostě nevíte, jaké fráze budete přesně potřebovat. Svádí to tak k tomu, že si do slovníčku uložíte všechny fráze, což je poněkud zdlouhavý proces, protože musíte ukládat jednu za druhou, nelze totiž uložit celou kategorii najednou.

I přes tento malý nedostatek je LingoNative skvělá a doporučuji ji rozhodně každému, kdo hodlá vycestovat nebo i tomu, kdo se chce jen naučit anglické (případně pro anglicky mluvící české) fráze. Navíc hlavní předností LingoNative je, že ji můžete použít při komunikaci s anglicky mluvícími v České republice, kde máte připojení vlastně neustále, tedy pokud máte mobilní internet, takže využití si rozhodně najde.

Aplikace je ke stažení zcela zdarma a nenajdete v ní ani žádné reklamy. V LingoNative jsou desítky frází zdarma a pokud by vám to nestačilo, můžete si přikoupit další. Celkem více jak 3400 nových frází vás vyjde na 9,99 € (přibližně 270 Kč). Přikupovat fráze ale můžete klidně jen do vybraných kategorií. Cena za jednu kategorii je pak pouhých 0,99 € (přibližně 27 Kč).

[appbox appstore simple id1094720162]

LingoNative 11
LingoNative 12
LingoNative 15
LingoNative FB 2

Dnes nejčtenější

.