Zavřít reklamu

iPhone 8 iPhone 7 no edge display iconMinulý týden proběhla další patentová vlna a Applu tak bylo uznáno několik nových návrhů. O jednom z nich jsme vás už informovali – jednalo se o patent, díky kterému se měla objevit speciální korunka z Apple Watch také v jiných Apple zařízeních. Realizace tohoto patentu se snad nikdy nedočkáme, ale ten druhý už je o něco zajímavější a jeho přenesení do praxe by přineslo spoustu výhod. Dle něj by mělo být možné použít Touch ID na celé ploše displeje a to jak u iPhonu tak u iPadu. 

Jedná se o patent s číslem 20160216813 s názvem „elektronické zařízení obsahující biometrický senzor pro čtení otisků prstů“. Konkrétněji má displej zařízení obsahovat speciální vodivou vrstvu, která bude pracovat skrze dotykový displej telefonu/tabletu a umožní tak celým jeho povrchem snímat otisky prstů uživatelů. Touch ID senzor by se tak přesunul z Home Buttonu na podstatně větší plochu.

V současné době využívá Touch ID většina uživatelů, kterým to jejich zařízení umožňuje. Tento nový způsob zadávání by pak mohl ještě více rozšířit schopnosti zmíněné bezpečnostní funkce. V oblasti Touch ID senzorů se teď spekuluje o tom, že by měl Apple tuto funkci spojit se statickým prostorem, který nahradí klasický pohyblivý Home Button. Od tohoto provedení je to pak už jenom kousek k tomu, aby byla finální podoba taková, o jaké se zmiňuje tento patent.

stažený soubor (1)

Zdroj: AppleWorld

Dnes nejčtenější

.