Zavřít reklamu

apple-duha-rainbow-iconPo letošním oznámení prvního poklesu tržeb od roku 2003 se sentimentalita okolo Applu objevila znovu. Někteří kritici věří, že Apple dělá příliš mnoho věcí najednou, nebo se špatně soustředí na oblasti, jako jsou Apple Watch řemínky spíše než na jeho hlavní produktové řady. Nejhlasitější kritici často poukazují na současný stav Mac řady, která začíná stagnovat. Bylo to už 447 dní od posledního představení MacBooku Pro, zatímco MacBook Air nebyl aktualizován mimo navýšení RAM 518 dnů, Mac mini 662 dní a Mac Pro 963 dní.

Akcie Applu zůstávají o více než 13 procent níže vzhledem k jeho 52-týdenní vyšší hodnotě a investoři snad mohou mít alespoň nějaký důvod k obavám. Pověsti naznačují, že příští iPhone bude pouze malé zlepšení oproti iPhonu 6s, a že s více významnými změnami bychom měli počítat až v roce 2017.

V novém rozhovoru pro Fast Company vedle CEO Tima Cooka vedoucí Eddy Cue uznal, že technologické společnosti jsou „jen tak dobré, jako poslední věc,“ kterou udělali.

„Podívejte,“ říká Cue, který nějakým způsobem dokáže vypadat tak, jako člověk, který se právě probudil i jako kompaktní koule věčné energie,“ jedna věc, kterou víte, jestli jste byli součástí technologického průmyslu, je, že jste jen tak dobrý, jako poslední věc, kterou jste udělal. Nikdo nechce první iPod. Nikdo nechce iPhone 3GS.“

Cook připustil, že Apple může „někdy zaostávat“, ale nepřímo dodal, že spojení slov „Apple je odsouzen k zániku“ existovalo po celou dobu jeho 18-letého působení ve společnosti.
„Dělá Apple více chyb, než jsme zvyklí? Nezaznamenal jsem to“ […] „Nikdy jsme neřekli, že jsme dokonalí,“ pokračuje. „Řekli jsme, že o to budeme usilovat. Ale někdy zaostáváme.“ […]

Cook se pochlubil že nečte všechny články o Applu, které vyjdou a místo toho se zaměřuje na posun společnosti do budoucnosti, která je větší a širší. „Chci, aby tady Apple byl navždy,“ řekl a Cue říká ho s úsměvem doplnil: „Chceme být u vás od okamžiku, kdy se probudíte až do doby, kdy se rozhodnete jít spát.“ Cook ještě na závěr dodal: „Naší strategií je, abychom vám pomohli v každé části vašeho života, ve které můžeme, ať už sedíte v obývacím pokoji, na počítači, na telefonu, nebo v autě.“

Začátkem letošního roku Above Avalon analytik Neil Cybart uvedl, že Apple je po utracení rekordních 10 miliard dolarů na výzkum a vývoj v tomto roce na dobré cestě. Je to totiž téměř o 30 procent více než v roce 2015 a více než o 3 miliardy dolarů než před čtyřmi lety.

Apple logo Tim Cook FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.