Zavřít reklamu

5K iMac iconVšichni netrpělivě čekají na ohlášení aktualizovaných řad všech Apple počítačů. Mnozí se upínali k WWDC, avšak společnost na své konferenci o nových MacBoocích a Macích neprohodila ani slovo. Proto se momentálně zraky všech upínají na zářijovou Keynote, kdy už Apple přece musí něco ukázat. Zatím co uživatelé čekají na nové modely, prodeje počítačů postupně klesají. Nový průzkum společnosti IDC ukázal, že meziroční prodeje počítačů ze stáje Apple klesly o téměř 10%. Není se čemu divit, lidem se nechce utrácet za starý a neaktuální hardware a Apple by s tím měl něco udělat.

Společnost IDC zveřejnila svůj průzkum trhu a prodejů zařízení. Podle jejich dat si Apple docela dost pohoršil. Meziročně klesly prodeje jejich počítačů z 4,8 na 4,4 milionu kusů. Tedy o více než 8%. Díky tomuto propadu se také společnost posunula na 5. místo v žebříčku největších počítačových dodavatelů. Byla přeskočena společností Asus, které se dařilo o něco málo lépe než Applu. Asus zaznamenal 4,5 milionu prodaných kusů PC a zabírá 7,2% trhu.

Prvnímu místu již tradičně vévodí Lenovo, které se svými 13,2 miliony kusů (polo)dominuje celému trhu. Podíl Lenova přesahuje 21% a svou pozici už si dlouhou dobu brání. Na záda mu ovšem dýchá HP, která je se svými 13 miliony prodaných kusů zdatným konkurentem. Společně tyto firmy ovládají 42% trhu. Na třetím místě se umístil Dell – 10 milionů a 16%. Výsledky byly publikovány včera, tudíž jde o ta nejaktuálnější data. Kompletní tabulku se všemi informacemi za 2Q2016 a 2Q2015 si můžete prohlédnout níže.

IDC-Mac-Q216

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.