Zavřít reklamu

Night shift iconApple si nechal zaregistrovat ochrannou známku pro funkci Night Shift, a to nejenom na iPhone a iPad, ale také na Mac, Apple Watch a CarPlay. Zahraniční média tak spekulují, že Apple by v blízké době mohl funkci představit i pro všechny své ostatní systémy (kromě tvOS). Jenže 9to5mac chytře upozorňuje, že registrace ochranné známky nemusí vůbec nic naznačovat, i když Apple rozšíření funkce možná skutečně chystá.

Text k ochranné známce totiž není specifický pro Night Shift, ale jde o univerzální text, který Apple používá u všech registrací. Ochranná známka pro Night Shift tak zahrnuje iOS, watchOS, macOS i CarPlay, ale také kabely, rádia, sluchátka, baterie, nabíječky, tašky a dokonce i hasící přístroje.

A co je na funkci Night shift tak zajímavé a k čemu vlastní slouží? Je známo, že před spaním byste nejlépe i několik hodin neměli koukat do obrazovky počítače nebo na displej telefonu, jelikož s velkou pravděpodobností budete mít problém usnout nebo nebudete mít tak kvalitní spánek a ráno se budete cítit unaveně. Právě proto přichází Night Shift, který potlačí modré světlo a vám by se mělo usínat o něco lépe.

Nicméně, podle expertů z DisplayMate, kteří novou funkci rozsáhle testovali, je Night Shift sice užitečný, ale nějaký výrazný vliv na lepší spánek nemá. Z vlastní zkušenosti ale mohu říct, že s aktivovaným Night Shiftem se večer lépe kouká do displeje telefonu, protože barvy jsou trochu tlumené. Pokud byste rádi měli večer tlumené barvy i na Macu, stačí nainstalovat šikovnou aplikaci f.lux, na kterou naleznete odkaz níže.

Night shift FB

*zdroj: patentlyapple.com

Dnes nejčtenější

.