Zavřít reklamu

Touch-ID-iPhone-6 iconJeden by si myslel, že Samsung už s kopírováním Applu pomalu končí, ale nový patent naznačuje, že je tomu pravděpodobně přesně naopak. Jihokorejský gigant si totiž nechal tento týden schválit patent na domovské tlačítko s integrovaným senzorem otisku prstu. Na tom by ani tak nebylo nic divného, protože takové už Samsung má a několik let jej u svých vlajkových modelů Galaxy používá, jenže aktuálně má podlouhlé, oválné tlačítko, do budoucna ale chystá změnu a začít používat tlačítko kulaté, tedy přesně takové, jako je na iPhonech.

Teď ale přichází ta nejzajímavější část patentu. Samsung naznačuje, že jeho nový Home Button nabídne hned několik senzorů, které budou „přijímat signály z okolí“. Konkrétně bude v tlačítku integorvaný již zmíněný senzor otisku prstu, ale navíc také proximity senzor, infraport a dokonce i fotoaparát.

Samsung si ale zároveň nechal patentovat ještě jedno tlačítko se senzorem otisku prstu, které by se nacházelo na zádech telefonu v oblasti fotoaparátu. Takové tlačítko na zadní straně poslouží především v případě, kdy bude uživatel držet telefon v ruce a například ukazováčkem zašmátrá v místě, kde je fotoaparát. Senzor na zádech by měl být podle Samsungu přesnější. Dokonce ani ve druhém patentu není Jihokorejská společnost originální, protože senzor otisku prstu na zadní straně mají v současné době už některé Android smartphony, jako například ty od Huawei.

I v tlačítku na zadní straně by mohly být další senzor kromě „Touch ID“ a tudíž i zmiňovaný fotoaparát. Otázkou je, komu by se chtělo mít neustále zapatlanou čočku fotoaparátu, ve které by integrovaný senzor pro čtení otisků, protože by přes ní bylo nutné přejíždět, aby se otisk načetl.

Samsung-iPhone-button-patent

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.