Zavřít reklamu

Evutec Karbon iconZnáte to. Hledáte nový obal pro iPhone. Chcete, aby byl pěkný, lehký, bytelný, aby kryl iPhone ze všech stran, aby nabízel snadný přístup ke všem tlačítkům a portům a také, aby dobře padl do ruky. Většinou se stačí rozhodnou jen podle fotografie a popisu produktu na e-shopu, v tom lepším případě si obal vyzkoušíte přímo v prodejně. Někdy ale po pár týdnech až měsících používání zjistíte některé nevýhody obalu, které jste v kamenné prodejně v té rychlosti zpozorovat a na e-shopu se o nich samozřejmě napíše. U nás si ale můžete přečíst recenze na spoustu obalů a dnes se jdeme podívat na další tři takové běžné kryty od společnosti Evutec.

Všechny tři obaly jsou si v mnohém podobné, ale liší se především použitým materiálem, designem, tloušťkou a tak trochu i tvarem. I přes pár rozdílů ale při ochraně telefonu poslouží v podstatě úplně stejně. Musím říct, že všechny tři ochrání iPhone opravdu spolehlivě, a to jak všechny jeho hrany, porty, tlačítka i displej, přes který obaly mírně či více přesahuje a chrání jej tak v případě pádu i proti poškrábání, když pokládáte telefon displejem dolů na stůl nebo kamkoli jinam.

Pojďme si ale krátce rozebrat jeden obal za druhým a upřesnit si, jaké výhody a nevýhody jsem během testování zpozoroval:

EVUTEC KALEIDOSCOPE

Z celé trojice testovaných byl Kaleidoscope rozhodně ten nejbitelnější. Jde o obal, který je neskutečně pevný a vůbec bych se nebál, kdyby mi s ním spadl iPhone na zem. Obal je vyrobený z plastu, ale ten je ještě potažený speciální vrstvou celuloidu, který se používal při výrobě těch nejkvalitnějších šperků. Díky tomu je Evutec Kaleidoscope odolný proti škrábancům. Díky materiálu také drží v ruce jako přikovaný a i když máte trochu spocenou dlaň, nestane se, že by vám v ní klouzal.

Jak už jsem zmiňoval, Kaleidoscope je opravdu neuvěřitelně pevný, ale všechna tlačítka se dají stisknout naprosto bezproblémově a není tudíž nutné na ně nějak silně mačkat. Přístupu ke všem portům také nic nebrání a i přes svou větší tloušťku je i snadné přepínat postranním přepínačem mezi tichým a hlasitým režimem. Evutec Kaleidoscope ale přeci jen jednu malou vadu má, je totiž poměrně dost jej nasadit a poté sundat a bude tudíž potřeba trochu více síly. Je to však dáno tím, že je obal opravdu pevný, aby váš iPhone skutečně ochránil.

EVUTEC KALEIDOSCOPE 2
EVUTEC KALEIDOSCOPE 1
EVUTEC KALEIDOSCOPE 4
EVUTEC KALEIDOSCOPE 3

 

EVUTEC BALLISTIC NYLON ST

Druhý obal od Evutec je dle mého designově asi nejpovedenější. Ballistic je vyroben z plastu a polykarbonátu navíc s neuvěřitelně pevným balistickým nylonem. Nejzajímavější je ale zadní strana, která je potažena jakousi texturou, což v případě černé varianty vypadá opravdu zajímavě.

Zadní strana obalu ale zaujme ještě něčím, je totiž mírně vyboulená, což je poměrně netradiční ergonomický prvek. Zpočátku jsem si lámal hlavu, proč tomu tak je a jestli má jít jen o zajímavost nebo zda-li najdu i nějaké praktické využití. Po pár desítkách minut jsem na to přišel. Pokud totiž máte iPhone s obalem Evutec Ballistic na stole nebo na jakémkoli jiném rovném povrchu a chcete jej rychle zvednout, tak díky vyboulené zadní straně jej uchopíte snáz a rychleji. Nejde o nic převratného, ale jakousi výhodu v tom určitě vidím. Navíc se díky vybouleným zádům padne iPhone lépe do ruky.

Na druhou stranu přinášejí vyboulená záda i jednu nevýhodu. Pokud totiž máte iPhone s obalem opět položený na stole a budete na něm něco dělat a klikat tak na displeji, tak bude se bude iPhone houpat ze strany na stranu a bude dost nestabilní.

Celkově ale Evutec Ballistic chrání iPhone suprově. Na všech místech sedí skvěle, nikde nic nezakrývá ani zbytečně neodhaluje, všechny hrany i porty jsou chráněné a přístup k postrannímu přepínači je ze všech tří testovaných obalů asi nejlepší. Tlačítka pro zesilování a zeslabování se mačkají snadno, power tlačítko je o něco tužší, ale není potřeba na něj mačkat nějak silou. Testovaná černá varianta padla na můj iPhone 6s Space Black jako ulitá a obal s černým displejem splývá natolik, že někdy ani nepoznáte, že jej máte vůbec nasazený.

EVUTEC BALLISTIC 1
EVUTEC BALLISTIC 3
EVUTEC BALLISTIC 2
EVUTEC BALLISTIC 4

 

EVUTEC KARBON SI LITE

Poslední testovaný obal od Evutec jsem si z celé trojice oblíbil nejvíce. Jde o tenký kryt (jen 0,7mm), jehož zadní strana je převážně z karbonu. Hrany jsou ale gumové a obsahují navíc DuPont Kevlarové vlákno. Obal má stejně jako oba výše popsané speciální pětivrstvý nátěr, který zaručuje, že se jen tak nepoškrábe. Evutec Karbon splňuje i vojenskou drop-normu MIL STD 810G a i když je opravdu znatelně tenčí a měkčí, než zbylé dva obaly, chrání i tak iPhone ze všech stran a to samozřejmě i v případě pádu na zem.

Evutec Karbon se mi líbil ze všech nejvíc hlavně kvůli tomu, že je skutečně tenký, pěkně padne do ruky, všechna tlačítka se snadno mačkají a přístup ke všem portům i k postrannímu přepínači je bezproblémový. Popravdě nemám obalu vůbec co vytknout a během testování jsem nenarazil na jedinou nevýhodu. Designově se podle mě povedl a zadní strana z karbonu jinak poměrně obyčejný obal obzvláštňuje. Skutečně to jediné, co může potenciální zákazníky odradit, je cena, protože Karbon SI Lite vyjde na 749 Kč. Je ale důležité si uvědomit, že karbon nenajdete na každém druhém obalu a připlácíte si tak nejenom za netradiční materiál, ale také za obal, kterému nebudete mít co vytknout a jen tak se vám neomrzí.

EVUTEC KARBON SI LITE 1
EVUTEC KARBON SI LITE 2
EVUTEC KARBON SI LITE 3
EVUTEC KARBON SI LITE 4
  • Obal Evutec Kaleidoscope zakoupíte zde, Evutec Ballistic zde a Evutec Karbon Si Lite zde e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro

Dnes nejčtenější

.