Zavřít reklamu

iPhone charge lightning iconMnohí si asi myslíte, že baterka vo vašom smartfóne je nekvalitná, a preto dlho nevydrží aj napriek tomu, že ju nabíjate celú noc. Čiastočným dôvodom krátkej výdrže baterky v mobile je nesprávny spôsob, akým ju nabíjame. Správne nabíjanie, totiž, dokáže životnosť baterky výrazne predĺžiť. Ako je teda možné, že po dlhom nabíjaní počas celej noci, ukazuje telefónna konci dňastav batérie 3 %? Pokiaľ chcete predĺžiť životnosť baterky vo vašom mobile, zmeňte spôsob, akým ju nabíjate. Poradíme vám ako.

1) Po dobití telefónu ho odpojte od nabíjačky

Pokiaľ ste zvyknutí nabíjať ho celú noc, ničíte jeho baterku. Keď sa mobil nabije na 100 %, odpojte ho zo siete. Predídete tak jej zbytočnému prehrievaniu. Odpojenie nabitej baterky by sme mohli prirovnať k uvoľneniu svalstva po náročnom cvičení. Ľudské svaly by asi takisto dlho nevydržali, pokiaľ by boli preťažované niekoľko hodín.

2) Telefón nedobíjajte na 100 %

Li-ion batérie nemusia byť nabíjané na maximum. Dokonca, by ani nemali byť. V skutočnosti je lepšie nedobíjať mobily na 100 %, pretože vysoké napätie baterke neprospieva a z dlhodobého hľadiska ju poškodzuje.

3) Telefón nabíjajte vždy, keďmôžete, a to aj na pár minút.

Jeden z najčastejších omylov, o ktorom ste už určite počuli, je, že dobíjanie smartfónu v krátkych etapách jeho batériu znehodnotí a je lepšie ho nabiť, až keď sa úplne vybije. Nie je to však pravda.

Pre mnohých možno nečakaná rada, avšak životnosť baterky vo vašom smartfóne predĺžite, ak ho budete nabíjať v krátkych časových intervaloch počas dňa. Priebežné krátke nabíjanie prospieva baterke omnoho viac ako dlhé nabíjanie po vybití.

Ideálne by bolo, keby ste si mobil dobili vždy, keď z baterky ubudne 10 %. Z praktického hľadiska však postačí, pokiaľ si osvojíte pravidlo – smartfón nabíjať často a krátko. Nielenže dosiahnete dlhšiu životnosť vašej baterky, ale budete mať istotu, že váš mobil vydrží po celý deň. Navyše, budete môcť využívať aplikácie, ako napríklad Google mapy s GPS, ktoré možno bežne nepoužívate, pretože príliš vyťažujú vašu baterku.

4) Chráňte telefón pred teplom

Baterky v smartfónoch sú veľmi citlivé na teplo. Napríklad, Appleodporúča odstrániť niektoré typy ochranných obalov počas nabíjania telefónu. Dôvodom je prehrievanie baterky počas nabíjania v prípade, že je obal vyrobený z materiálov s vyššími izolačnými vlastnosťami. Preto, ak si všimnete, že sa váš telefón pri nabíjaní príliš prehrieva, odstráňte z neho ochranný kryt.

A v prípade, že idete na priame slnko, telefón nechajte radšej v tieni. Aj tým prispejete k predĺženiu jeho životnosti.

PCexpres iPhone 6s charge FB

Dnes nejčtenější

.