Zavřít reklamu

WWDC 2016 icon

Minulé pondělí se konala konference WWDC 2016, na které Apple představil nové operační systémy iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3, tvOS 10. Popravdě řečeno, nebylo před samotnou konferencí tolik informací o novinkách v nových systémech. Některé zvěsti říkaly, že se dočkáme Dark Mode, iMessage na Android nebo nových Thunderbolt displejů, ale nakonec se tak nestalo. V tomto článku se pojďme podívat na 6 věcí, které měl Apple údajně představit, ale nestalo se tak. I když Apple některé služby nebo produkty Apple na WWDC neukázal, dost možná se jich ještě letos dočkáme a možná to bude dřív, než bychom čekali.

1.Žádné nový hardware

WWDC je konference pro vývojáře, ale přesto někteří doufali, že Apple představí nový MacBook Pro nebo Apple Watch druhé generace. Vypadá to, že se ale nových MacBooků a možná Apple Watch skutečně letos ještě dočkáme. Apple Watch 2 by měly být údajně představeny společně s iPhonem 7 a iPhonem 7 Plus v září.

2. Žádné iMessage pro Android

O tom, že Apple představí iMessage pro Android, se diskutuje už nějakou tu dobu a těsně před WWDC se začalo spekulovat ještě více. Jenže ničeho takového jsme se nedočkali a ani nedočkáme. Novinář Walt Mossberg mluvil s inženýry Applu na WWDC a ti mu prozradili, proč Apple nepředstavil iMessage pro Android.

Walt napsal: “Když jsem se zeptal jednoho z vysoce postavených Apple pracovníku, proč nejsou iMessage rozšířeny i do jiné platformy, tak jsem dostal dvě odpovědi. První byla, že Apple má 1 miliardu aktivních zařízení, a tak je funkce opravdu využívána a nabízí nadstandardní funkce, tudíž Apple nepotřebuje více uživatelů. Druhým důvodem je prý exkluzivita funkce, která podporuje prodejnost všech Apple zařízení.”

3. „Street View“ v Apple Maps nikde

Apple sice do jisté míry upravil své mapy , ale očekávalo se, že představí novou funkci podobnou Street View od Googlu, díky které bychom se mohli virtuálně pohybovat v ulicích měst. Ve spojených státech, ale i v Evropě byly několikrát spatřeny automobilu Applu se speciálními kamerami a nakonec se tím pochlubil i samotný Apple, ale služba pravděpodobně ještě není připravená, a tak se jí dočkáme třeba až v září nebo příští rok.

4. Žádné Peer-To-Peer platby pomocí Apple Pay

Někteří si mysleli, že Apple zpřístupní službu, která by umožňovala přeposílat jednoduše peníze druhé osobě právě pomocí Apple Pay. Někteří si ale myslí, že Apple na funkci intenzivně pracuje – přeposílat peníze bychom měli i tak, že bychom dali k sobě dva iPhony, které Apple Pay podporují, a tím by se zadaná částka připsala na účet toho druhého.

5. Žádná podpora pro více účtů v iPadu

Mnoho uživatelů chtělo mít možnost vytvářet v iOS 10 na iPadu uživatelské účty. To by se hodilo v případě, když máte například děti a nechcete, aby měli zkrátka přístup úplně všude. Díky uživatelským účtům by mohl rodič povolit nainstalované aplikace, omezit Safari a mnoho dalších věcí. Bohužel v novém iOS 10 nic podobného není. Prozatím je takováto funkce dostupná jen pro školy.

6. Dark Mode pro iOS 10

Všichni jsme tak nějak čekali, že Apple na zahajovací konferenci WWDC ukáže Dark Mode. Bylo opravdu velké zklamání, když Apple tmavý režim nepředstavil. Přesto se ale možná tmavého režimu v iOS dočkáme.

Minulý týden se podařilo některým vývojářům aktivovat Dark mode v aplikaci Safari, iBooks, iTunes a Zprávy. Nyní o víkendu se jednomu z nich, konkrétně Andymu Wiik, který objevil tmavý režim vůbec poprvé právě v iMessage, podařilo aktivovat Dark mode přímo v Nastavení iOS 10.

WWDC 2016 FB

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.