Zavřít reklamu

Safari iOS 10 iconNový iOS 10 přináší na naše iPhony, iPady a iPody touch velké změny, které Apple ukázal i na pondělní konferenci, ale samozřejmě skrývá i spoustu další novinek, u kterých nějaký tan čas trvá, než je objevíme. Nedávno jsme například zjistili, na kterých zařízeních funguje nová funkce Raise to Wake nebo také to, že iPhone s iOS 10 dokáže fotit fotografie ve formátu RAW, do kterého fotí zrcadlovky. Nyní jsme přišli na to, že iOS 10 skrývá další opravdu užitečnou novinku. V Safari je totiž nyní možné zavřít všechny otevřené panely jen jedním kliknutím.

Na iOS 9 a starších totiž není pomalu nic otravnější než v Safari zavírat jeden otevřený panel za druhým. Kolikrát se vám totiž stane, že při projíždění webu se odkazy na další stránky otevírají v novém panelu, a tak po nějakém čase zjistíte, že jich máte otevřených už opravdu moc a je čas na úklid. Nezbývá vám ale nic jiného, než buďto pořád dokola klikat na křížek nebo gestem panely zavírat do té doby, dokud je nemáte zavřené všechny. iOS 10 ale problém konečně řeší a Apple přidal do nového Safari skrytou funkci, díky které je možné zavřít všechny otevřené panely najednou.

Abyste nabídku vyvolali, stačí v otevřeném Safari kliknout a podržet prst na ikoně dvou překrývajících se čtverečků, která se nachází vpravo dole. Po chviličce totiž na vás vyskočí nabídka, díky které je možné všechny otevřené stránky zavřít. Pokud na ikonu jen kliknete, tak se zobrazí náhledy všech otevřených panelů. Zde také novinka funguje, stačí podržet prst na nápisu „Hotovo“.

iOS 10 Safari trik 2
iOS 10 Safari trik 1

Možná vás mate, že na snímcích výše vidíte „Otevřít panely (4)“ namísto „Zavřít panely (4)“. Jde ale jen o špatný překlad vývojářů z Applu, který by měl být opraven v některé z následujících aktualizací iOS 10. V angličtině je popis správný.

Safari iOS 10

Dnes nejčtenější

.