Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko iconNěkteří zahraniční vývojáři nebo hackeři se nechali slyšet, že jejich jailbreak, který funguje nebo fungoval na iOS 9, už na novém systému, který Apple představil v pondělí, tedy na iOS 10, jednoduše nefunguje. Apple totiž v iOS 10 opravil několik chyb, které jailbreak umožňovaly. Výše uvedené informace však neplatí pro hackera iH8sn0w, který jen pár dní po vydání systému ukazuje, že se mu podařilo jailbreaknout iPhone 5 s iOS 10, čímž dokazuje, že je možné nejnovější systém prolomit a dává tak naději všem, kteří si bez jailbreaku nedokáží svůj iPhone představit.

Hacker ve videu ukazuje, že má skutečně iOS 10 a poté také to, že má nainstalovanou aplikaci Cydia, tedy obchod s různými jailbreak tweaky, které umožňují si upravit iOS v podstatě k nepoznání.

iH8sn0w ale jailbreaknul iPhone s 32-bitovým procesorem, tudíž pravděpodobně využívá stejné iBoot chyby, jako před několika lety. Je tedy dost pravděpodobné, že stejným způsobem není možné jailbreaknout například iPhone 6, a tak pro něj vlastně jailbreak na iOS 10 ještě ani neexistuje, protože ostatní hackeři tvrdí, že je iOS 10 opravdu dobře zabezpečený.

 

Dnes nejčtenější

.