Zavřít reklamu

OS X 12.12 icon fake

Operační systém iOS zná v dnešní době opravdu téměř každý. Dříve se diskutovalo o tom, že Apple spojí systémy OS X a iOS dohromady. To se zdá jako poněkud šílený nápad, ale je poněkud zarážející, že si Apple nyní podal patentovou přihlášku na nový software, který by umožnil spustit systém iOS na Macu nebo alespoň některé aplikace, které můžeme znát z mobilního operačního systému. Apple nám tím naznačuje, že o možnosti udělat z iOS také částečně počítačový systém uvažuje.

V patentu je popsán virtualizační software, který umožní na počítači s operačním systémem OS X (macOS) spustit operační systém iOS. „Patent popisuje uživatelské rozhraní virtuální plochy, která je zobrazena na jiném elektronickém médiu. V softwaru lze vytvořit více virtuálních „počítačů“, které jsou vzájemně propojeny jednou aplikací. Mezi virtuálními počítači lze snadno přepínat pomocí záložek, které jsou umístěny na horní liště aplikace. Lišta zároveň slouží i jako multitasking,“ popsal v patentu Apple.

Patentovaný software by měl údajně primárně určit ke spuštění operačního systému iOS na Macu. Nicméně spustit omezenou verzi systému iOS na Macu je již možné, a to pomocí aplikace Xcode, která slouží k vyvíjení aplikací. Určitě se jedná o zajímavý, ale i šílený patent, ale měli bychom podotknout, že Apple vlastní stovky patentů, které nikdy nepoužil.

spaces-2

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.