Zavřít reklamu

97 iPad Pro icon

Bylo pro některé velkým překvapením, když Apple minulý rok představil nový 12,9palcový iPad Pro, který jako první přinesl například podporu společně s ním vydané Apple Pencil. Letos, a to konkrétně 21. března Apple představil také iPad Pro, který má ale 9,7palcovou obrazovku. Oba dva iPady mají 64-bitové procesory Apple A9X, ale přesto nejnovější srovnání a benchmarky dokázaly, že přeci jenom je menší iPad Pro méně výkonný. Je možné, že za to může o 2GB menší operační paměť (RAM). Jak tedy výsledky a srovnání konkrétně dopadly?

Brandon Chester udělal řadu srovnání s větším bráchou nebo například i iPadem Air 2, iPadem Mini 4 či jinými Android tablety a telefony. Chester v testu dokázal, že i když má menší iPad o 2GB méně paměti RAM, tak přesto výsledky nejsou o tolik menší a výkon je velmi podobný. V praxi uživatel téměř naprosto žádný rozdíl prý nepozná.

Na prvním obrázku níže můžeme vidět testy prohlížeče. Čím menší počet milisekund (ms), tím samozřejmě lepší umístění.

81719-4

V případě, že budete na iPadu Pro hrát hry, tak určitě zvolte větší variantu. Čísla říkají, že je v případě hraní her velký rozdíl. Konkrétně velký 12,9″ iPad Pro dokáže zobrazovat 80 snímků za sekundu (fps), zatímco menší iPad Pro pouze „50.84“ fps.

81722-2

Chester také uvedl, že menší iPad Pro je pomalejší, protože zobrazuje méně pixelů, a tak není potřeba, aby procesor A9X běžel stále na plný výkon a tím vybíjel baterii. Tím Chester potvrdil nedávné informace, že Apple záměrně procesor A9X u menšího iPadu Pro podtaktoval. „Oba modely iPadu Pro mají zhruba stejnou výkonnost v nativním rozlišení,“ dodal Chester.

Kde vede iPad Pro je zapisování souborů. Rychlost čtení je u obou iPadů téměř identická, ale na obrázku níže můžeme vidět poněkud velký rozdíl v zápisu dat. Rozdíl ale opět běžný uživatel nepozná.

81726-2

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.