Zavřít reklamu

Apple India logo icon

Indie je pro Apple stále více zajímavým trhem. Dokonce by podle posledních zpráv měl Apple v Indii postavit nový Apple Store, který by měl mít design připomínající oficiální obchod Applu na Fifth Avenue. Aby si Apple získal popularitu tamních obyvatel, měl by v Indii postavit technologické centrum, ve kterém by měl údajně zaměstnat přes 4500 místních odborníků. Apple je v Indii osvobozen od zákonů, které udávají, že zahraniční prodejce musí prodat alespoň 30 procent všech produktů v Indii. Nyní ale Indická vláda odmítla další žádost Applu, postaral se o to i Samsung.

Samsung je totiž součástí skupiny, ve které jsou například společnosti MicroMax a Intex, což jsou společnosti, které prodávají své mobilní telefony hlavně v Indii. Skupina nesouhlasila s žádostí Applu, která by společnosti povolovala prodávat na tamním trhu použité iPhony za nižší ceny. Indická vláda žádost zamítla a následně zamítnutí odůvodnilo tak, že by povolení mohlo ublížit místním výrobcům.

V současné době má Apple méně než 2% podíl na indickém trhu a není divu, že se snaží získat více Indických zákazníků, což dokazuje například i tím, že v zemi lze zakoupit například iPhone 6s za mnohem nižší cenu. Mnoha občanům Indie se líbí i jeden z nejlevnějších iPhonů – iPhone SE.

Apple má problémy i s čínskou vládou, která logicky zvýhodňuje čínské značky než ty ze Spojených států. Apple aktuálně jedná s čínskou vládou o znovuotevření iTunes Movies a iBooks store, protože v Číně byly služby zablokovány. Ty sice pro Apple nejsou stěžejní, ale vzhledem k velikostí čínského trhu společnost určitě pokles tržeb a zisků pocítí.

iphone_india

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.