Zavřít reklamu

dogMoc dobře to znám, v momentě kdy si pořídíte pejska, stane se z něj středobod vašeho vesmíru, zvlášť v momentě kdy nemáte děti. Instagramový, Facebookový a  Twitterový účet tak najednou začnou plnit fotografie pejska místo vaší večeře nebo nových lodiček a vše se točí jen a jen kolem něj.

Co tak z něj však udělat skutečnou hvězdu Instagramu a umožnit mu, aby fotky pořizoval sám a fotil to, co jej skutečně nadchne. Společnost Pedigree ve spolupráci s reklamní agenturou Saatchi & Saatchi vytvořila v rámci své marketingové kampaně speciální vestu nesoucí název The posting Tail, která nabízí zabudovanou kameru, pohybový senzor na ocásek a počítač Raspberry Pi s Wi-Fi modulem.

Jakmile pejska něco nadchne a začne vrtět ocáskem, senzor pohyb zaznamená a pošle signál do kamery která pořídí fotku, počítač následně pomocí speciálního algoritmu zjistí, zda byl pejsek šťastný nebo vrtěl ocáskem z jiného důvodu. Pokud byl šťastný, odešle přes Wi-Fi fotografii na jeho Instagram účet a díky integrované GPS přidá i místo kde fotka vznikla.

Nutno však dodat, že první společností která podobnou vychytávku uvedla byl Nikon, který ze srandy vyrobil speciální vestu pro pejska, která fotila vždy, když se mu zvýšil tep, což bylo mnohem lepší, protože jej neobtěžoval žádný další senzor na ocásku.

Screen-Shot-2016-04-13-at-12

Dnes nejčtenější

.