Zavřít reklamu

Windows-10-icon-blueNejnovější build Windows 10 Redstone, si tak nějak hezky řečeno „půjčuje“ koncept velmi podobný iOS a OS X funkci s názvem Handoff. Ta umožňuje uživatelům snadno přecházet z jednoho zařízení na druhé, když mají na jednom z nich rozdělanou práci. Pokud tedy například budete mít rozdělaný email na iMacu a potřebujete rychle odjet pryč, email dopíšete jednoduše na svém iPhonu, bez zdlouhavého ukládání či spouštění nějakých aplikací.

Pro ty, co nejsou obeznámeni, Redstone je developerské kódové označení aktualizace Windows 10, která by měla být veřejnosti přístupná letos v létě. Lidé, kteří se přihlásili k developer preview programu, mohou funkci používat již nyní a ostatní se jí dočkají až při ostrém vypuštění aktualizace. Poznámka u funkce v nastavení systému, uvádí jako příklad psaní e-mailu na telefonu a dodělání na počítači, nebo hledání adresy skrze Bing Maps a okamžitě můžete vidět stejnou adresu i na telefonu.

Zatímco mnoho lidí oprávněně poukazuje na to, že Microsoft opět útočí na funkce Macu, které by mohl přenést do Windowsu, popravdě řečeno Handoff nefunguje zatím úplně perfektně. I když to může být čas od času užitečné, většina uživatelů funkci stejně nepoužívá, neboť si zvykla vše dělat svým zakořeněným způsobem. Může podle vás Microsoft udělat podobnou funkci té v Macu, která bude fungovat spolehlivěji a lépe?

handoff_microsoft_windows_10

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.