Zavřít reklamu

iphone se - icon
Apple včera večer, během konferenčního hovoru s investory, zveřejnil ekonomické výsledky za první kvartál letošního roku. Jednalo se o první čtvrtletí za posledních 10 let, kdy Apple nedokázal meziročně zvýšit zisk oproti předchozímu kvartálu. Celou zprávu si můžete přečíst zde. Do oněch ekonomických výsledků však nebyly započteny prodeje nového iPhonu SE, který se prodává od konce března. A podle slov Apple se prodává více než dobře. Zájem o nový 4″ model je prý tak veliký, že nejen že předčil veškerá očekávání společnosti, ale také se nestíhá distribuovat včas ke všem zájemcům.

iPhone SE je pro Apple částečně klíčovým produktem, jelikož se soustředí na trh, který Apple před několika lety opustil tím, že zvětšil všechny své telefony. Segment (dnes už) malých smartphonů je na pokraji zájmu také ostatních výrobců, proto je nový model trefou do černého. Nejen že nabízí našlapaný hardware, který veškerou 4″ konkurenci převálcuje, také ovšem znovu oslovuje zákazníky, kteří Apple opustili po zvětšení velikosti iPhonů od 6 generace. Další cílovou skupinou jsou noví zákaznicí, kteří by rádi vyzkoušeli iPhone, ale odrazuje je vysoká cena klasických modelů.

A podle posledních informací to vypadá, že strategie Applu vyšla do puntíku. Od začátků prodejů se spousta míst potýká s nedostatkem skladových zásob. Tim Cook se vyjádřil, že dělají vše proto, aby urychlili dodání telefonů do rukou zákazníků.

Otázkou zůstává, zda-li si neměl Apple uvědomit dříve, že opuštění 4″ sektoru je chybou. Vzhledem k současné popularitě nového modelu SE nastává otázka, jak by na tom byl Apple s celkovými prodeji v případě, že by 4″ model nikdy nepřestal prodávat. Třeba by byly letošní první kvartální výsledky daleko pozitivnější..

iPhone SE FB 7

Dnes nejčtenější

.