Zavřít reklamu

Macrumors-iPhone-7 iconAnalytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities se opět zahleděl do své, často velmi přesné, křišťálové koule a předpověděl, že letošní rok může být pro Apple poměrně slabým z hlediska objemu prodejů iPhonů. Kuo předpokládá, že se letos Applu podaří prodat „pouze“ mezi 190 a 205 miliony kusů telefonů. Ten pesimističtější z odhadů by znamenal ztrátu téměř 20% (a 3 milionů kusů) oproti roku 2014. I v tom nejoptimističtějším odhadu je ale úroveň celkových prodejů stále nižší, než v předchozím roce, o téměř 12%. 

Kuo dále předpokládá, že ať už to dopadne s celkovým objemem prodejů jakkoliv, stejně bude Apple disponovat nejhoršími prodejními čísly (oproti předchozímu roku) mezi pěti největšími globálními prodejci smartphonů. Tuto skupinu tvoří značky Apple, Samsung, Huawei, Oppo a Vivo.

Jedním z hlavních důvodů pro takto nízké prodeje, je dle analytika malý zájem o nové přístroje z důvodu stále aktuálních generací, a také žádné výrazné inovace nadcházejícího iPhonu 7. Kuo se domnívá, že prodeje nového iPhonu SE se v celkových číslech příliš neprojeví. Apple by tak měl být jedinou společností z pěti výše jmenovaných, která za fiskální rok 2016 prodá méně zařízení než o rok předtím.

Podle posledních informací to vypadá, že nový iPhone 7 bude disponovat stejným designovým stylem, jako současná řada 6S/6S Plus. Pro větší model se pak počítá s duálním fotoaparátem s 2-3x optickým zoomem. Neměla by se však udát nějaká zásadní, či dokonce revoluční, změna. Z tohoto důvodu se proto neočekávají takové úrovně prodejů, na které byl Apple z dřívější doby zvyklý.

Majdy iPhone 7 colors FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.